Miljardbackade Juicero pressar för dåligt – tvingas skära

Miljardbackade Juicero pressar för dåligt – tvingas skära

FOTO: TT/Juicero

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Att förvandla frukt till vätska är en jätteindustri. Men det har hittills varit riktigt tufft för Silicon Valleys främsta juice-startup Juicero, som nu tvingas säga upp personal.

Juice-världen var i chock när det tidigare i år kom fram att Juicero, som tagit in 1 miljard kronor i riskkapital till sin flashiga juicepress, i själva verket inte pressade bättre än vanlig handkraft. Det blev då svårt att sälja maskinen för 399 dollar.

Nu har pressen på ledningen blivit ännu hårdare. Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar att amerikanska Juicero har sagt upp 25 procent av personalen. Nedskärningarna sker främst inom sälj och marknadsföring.

Orsaken är bland annat att bolaget vill få ner priset på produkten.

Juicero har avböjt att svara på journalisters frågor om nedskärningarna, som avslöjas i ett brev till de anställda som Bloomberg har tagit del av.

"Vi har fortfarande en bit kvar tills vi kan visa upp betydligt lägre priser och lansera en nationell strategi för vår distribution för att nå den skala som vi hoppas på", skriver vd:n Jeff Dunn i brevet.

Utöver själva juicepressen säljer Juicero även prenumerationer på fruktpaket, som maskinen matas med, för 5 till 7 dollar.

Läs fler artiklar
LÄS MER