Qliro ökar omsättning och redovisade vinst i andra kvartalet

Breakit - Qliro ökar omsättning och redovisade vinst i andra kvartalet

Foto: Qliro

Finwire / Breakit

E-handelsbolaget Qliro redovisar ökad omsättning under andra kvartalet 2017 jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar också ett klart högre rörelseresultat. Vid 9.15 på fredagen hade aktien gått upp 7 procent.

Omsättningen uppgick till 983 miljoner kronor – en ökning med 7 procent mot föregående år. Rörelseresultatet blev 16,6 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 2 procent.

Sammantaget innebär rapporten ett klart lyft för Qliro, som har en tuff period bakom sig där bolaget har haft svårt att skapa lönsamhet med sin e-handel. Bolagets nye vd Marcus Lindqvist har därför börjat sälja ut de gamla e-handelsinnehaven ett efter ett.

Den senaste affären som blev klar var försäljningen av Lekmer, som såldes till Babyshop i april. Qliro äger dock fortfarande Nelly, Gymgrossisten och Cdon.

Bolaget är på väg att stöpas till ett finansbolag. Den nya kärnan är i koncernen är betaltjänsten Qliro Financial Services, som konkurrerar med Klarna. I maj lanserade bolaget också egna sparkonton.

LÄS MER: Qliros aggressiva knep för att locka e-handlare att bli kunder

Läs fler artiklar
LÄS MER