Sök

Taskrunner satte 50 gotlänningar i arbete på 24 timmar – med en app

Taskrunner

Några av personerna som erbjudit extrahjälp via Taskrunner. Foto: Press.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Småjobbsappen Taskrunner såg möjligheten att nå en helt ny publik under Almedalsveckan.
Samtidigt har bolaget nu fått in två nya investerare – och två nya miljoner.

Taskrunner är en app som låter frilansare utföra olika småjobb, exempelvis trädgårdsstädning, flytthjälp eller montering av Ikea-möbler.

I Stockholm har bolaget ungefär 2700 olika “runners” – det vill säga frilansare. De utför i snitt 25 olika uppdrag varje dag.

Under den nyligen avslutade Almedalsveckan i Visby lyckades bolaget samla 50 frilansande gotlänningar på under 24 timmar för att hjälpa de inresta besökarna med alla möjliga småsaker.

”Vi vill se till att Gotlands ungdomar kan ta del av Almedalsveckan genom att, på ett superenkelt och kul sätt, ta sig an små enkla uppdrag som organisationer ber om hjälp med”, säger Robin Szekely, grundare av Taskrunner.

I våras fick bolaget bland annat in Pricerunners tidigare vd Peter Karlsson som investerare, i en kapitalrunda på ungefär 1 miljon kronor.

Nu meddelar bolaget att man precis fyllt på kassan med ytterligare 2 miljoner kronor, från två nya investerare.

Det är dels Fredrik Adolfsson, som tidigare investerat i bland annat konsultbolaget Beetroot. Den andre investeraren är David Halldén. Han har grundat tandvårdsgruppen Smile.

“Vi har sedan senaste kapitalanskaffning ökat antalet sökande Runners med över 100 procent. I reella siffror innebär det att drygt 8 personer ansöker om att bli Runner hos oss dagligen. Ofta handlar det om ungdomar eller unga vuxna som ännu inte fått sitt första jobb eller är mellan jobb", säger Nils Wijkmark, vd på Taskrunner.

Läs mer