Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Lyxfällans Patrick Grimlund investerar i Bynk – blir privatekonom på mobilbanken

Artikel bild
Foto: Press och Istock.

Bynk knyter till sig tv-profilen Patrick Grimlund. Förutom tid investerar han även pengar i mobilbanken.
"På sikt kan det bli en stark utmanare till storbankerna”, säger Patrick Grimlund.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

sara@breakit.se

Reporter

De flesta svenskar känner nog igen Patrick Grimlunds nuna från TV8:s Draknästet och Lyxfällan på TV3. Det senare programmet har han jobbat med under sju år och mött människor över hela landet med - i många fall - ordentligt trasslig privatekonomi. 

Nu blir han ny privatekonomisk rådgivare för mobilbanken Bynk vars syfte är att pressa svenskarnas räntor. Förutom att hjälpa kunderna att få ordning på räntor och lånevillkor så kommer Patrick Grimlund att driva opinion mot alltför dyra lån.

“Jag och Dennis (Bynks medgrundare och vd, reds anm) har haft kontakt med varandra under flera år. Jag väljer att hoppa på Bynk för att det är en ny, seriös aktör på marknaden som erbjuder lägre räntor och full transparens. På sikt kan det bli en stark utmanare till storbankerna”, säger Patrick Grimlund.

Vad är det mer konkret du ska göra?

“Våra kunder kommer att kunna komma i kontakt med mig via chatt och i vissa fall även telefon, för rådgivning. Jag kommer även att hjälpa bolaget med affärsutveckling och utformning av framtida produkter och tjänster.”

Vilken roll spelar ditt kändisskap?

“Jag tror att de flesta människor gillar det här med igenkänning, det är klart att det finns en fördel i det. Jag har märkt genom åren när jag jobbat med olika projekt att folk känner sig trygga och har ett uppbyggt förtroende för mig".

Patrick Grimlund investerar inte bara kunskap och tid i fintechprojektet utan blir även delägare i Bynk. Investeringen sker via den nyemission vi nyligen skrev om och som värderar bolaget till 456 miljoner kronor.

Hur stor del som tv-profilen går in med är hemligt men det rör sig om ett “miljonbelopp”.

“Patrick Grimlunds starka drivkraft att hjälpa människor med deras ekonomi passar perfekt in i vår bild av hur en modern bank ska fungera”, säger Bynks vd Dennis Ahlsén.

Läs mer