Summa Equity blir ny storägare i norska EcoOnline

Breakit - Summa Equity blir ny storägare i norska EcoOnline

Foto: Istockphoto/tunart

Towe Boström

Reporter

Det nordiska riskkapitalbolaget Summa Equity blir majoritetsägare i EcoOnline, som är ett norskt mjukvarubolag som hjälper företag att hantera kemikalier.

Det nordiska bolaget EcoOnline har utvecklat en molnbaserad mjukvara som hjälper kunder att hantera kemikalier.

Nu köps bolaget upp av det nordiska riskkapitalbolaget Summa Equity. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Det innebär att Summa Equity bir majoritetsägare med 69 procent av aktierna medan den tidigare investeraren Viking Venture behåller 21 procent. Resterande ägande innehas av EcoOnlines ledning och medarbetare. 

Investeringen görs genom att nuvarande ägare säljare aktier, samt utfärdande av teckningsrätter på 22 miljoner norska kronor. 

Christian Melby, Partner på Summa Equity, pekar på att många branscher i dag inte hanterar kemikalier på rätt sätt. Ett problem man hoppas att EcoOnlines mjukvara ska hjälpa till att lösa. 

"Vi kommer att fortsätta expandera i Norden och på andra utvalda marknader”, säger Christian Melby. 

EcoOnline har i dagsläget över 4000 kunder i de nordiska länderna och erbjuder en databas som dokumenterar och säkerhetsställer säker hantering av kemikalier.  

Øyvind Robert Thorsen som är vd på EcoOnline pekar i sin tur på att ägarnas investeringar möjliggör fortsatta satsningar på tillväxtstrategin samt att ta tjänsterna till en ny marknad. 

"Vårt mål är att bli ledande i Europa inom hälsa, säkerhet och miljö, och att hjälpa företag att förstå sin kemiska utsatthet och hur de kan minska användning av skadliga substanser”, säger Øyvind Robert Thorsen. 

Läs fler artiklar
LÄS MER