Urb-it ner kraftigt på börsen i debuten

Breakit - Urb-it ner kraftigt på börsen i debuten

Jonas de Lange

Reporter

Budföretaget fick ett ljumt mottagande av investerarna på fredagsmorgonen.

På fredagen noterades budtjänsten Urb-it på aktiehandelsplatsen First North. Inför noteringen hade bolaget fått in 110 miljoner kronor från bland annat Swedbank Robur.

När börsklockan ringde rasade Urb-it direkt. Efter 45 minuter hade kursen gått ned med ungefär 25 procent. Från 15 kronor till 11,3 kronor. Vid 11-tiden på fredagseftermiddagen hade kursen återhämtat sig en del men var ändå ner drygt 10 procent jämfört med teckningskursen på 15 kronor.

Redan inför noteringen sänkte storägaren Lage Jonason värderingen i bolaget rejält. Då gick bolagsvärdet från 425 miljoner kronor till 188 miljoner kronor – en sänkning med 56 procent.

"Skälet till sänkningen av pre-cap valuation är att vi vill vara helt säkra på att komma till aktiemarknaden med en värdering som skall te sig ytterligt attraktiv i förhållande till faktorer som marknadens förändring", skrev Lage Jonason i ett mejl till Breakit då.

Nu verkar det alltså som att ägarna ändå överskattat den publika marknadens intresse för bolaget. Man ska dock ha i åtanke att omsättningen i aktiehandeln i nuläget bara ligger på några hundratusentals kronor. Det innebär alltså att det är en rad småposter som handlats och inga stora transaktioner i bolaget som genomförts.

Läs fler artiklar
LÄS MER