Scrive tappar sin grundare och vd – Lukas Duczko lämnar e-signeringsbolaget

Scrive

Lukas Duczko, grundare och avgående vd på Scrive. Foto: Olle Aronsson

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Lukas Duczko, grundare av Scrive, har i det tysta hoppat av sitt eget bolag.

Scrive har utvecklat en tjänst för e-signering som ska göra alla pappersavtal digitala. Bolaget backas av flera tunga investerare, som riskkapitalbolagen Wellstreet och Inbox Capital samt affärsänglar som Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski och Stefan Tengvall, tidigare vd på bredbandsleverantören Ownit.

Scrive startades av entreprenören Lukas Duczko 2010.

Nu visar dokument som Breakit har tagit del av att han inte längre är kvar i bolaget.

Uppgifterna bekräftas av bolagets styrelseordförande och huvudägare Stefan Tengvall.

"Det var Lukas eget beslut att lämna den operativa rollen. Han har jobbat stenhårt i sju år och önskade en längre paus och har över en längre tid annonserat att bolaget skulle må bra av en annan vd. Vi är otroligt tacksamma för allt Lukas har bidragit med till Scrive", säger Stefan Tengvall, styrelseordförande och huvudägare i Scrive.

I dagsläget har bolaget inte gjort klart med någon ersättare. 

Enligt en källa till Breakit håller Scrive just nu på att genomföra en ny kapitalrunda. Dels ska det röra sig om ett konvertibellån, det vill säga ett lån som kan omvandlas till aktier, på 10-20 miljoner kronor. Dels planerar bolaget en större nyemission.

Stefan Tengvall vill inte bekräfta att någon affär ägt rum än.

"Jag kan inte kommentera så mycket kring det men vi tittar på en kapitalanskaffning. Det är ett stort intresse både från befintliga och potentiella nya ägare. Bolaget mår bra och utvecklas enligt plan. Vi tittar nu på vidare expansionsplaner och hur vi skall finansiera dessa", säger han.

Scrive har sedan tidigare tagit in närmare 40 miljoner kronor i riskkapital. Under sitt senaste brutna räkenskapsår omsatte bolaget ungefär 12,6 miljoner kronor med en rörelseförlust på 8,5 miljoner kronor.

Lukas Duczko har inte gått att nå för en kommentar.

Läs mer