Cevian passerar Investor som största ägare i Ericsson

Cevian passerar Investor som största ägare i Ericsson

Christer Gardell. Foto: TT

Finwire / Breakit

Christer Gardell, som styr över riskkapitalbolaget Cevian Capital, har shoppat fler aktier i svenska telekomjätten Ericsson. Det har gjort att man numera är största ägare i Ericsson, sett till kapitalet, skriver Svenska Dagbladet.

Enligt uppgift sitter Cevian nu på cirka 200 miljoner aktier i Ericsson.

Wallenbergarna, som genom sitt investmentbolag Investor äger aktier i Ericsson för cirka 100 miljoner kronor, är dock fortfarande de som har kontrollen. Detta då Investor sitter på röststarka A-aktier som gör att man har 15 procent av rösterna i Ericsson, att jämföra med tre procent för Cevian. Industrivärden är näst största ägare med 15 procent av rösterna.

Till Svenska Dagbladet uppgav Christer Gardell att de nya köpen i Ericsson har gjorts mot bakgrund av att man ser en fortsatt uppsida i aktien. Tidigare har han sagt att Cevian inte haft som mål att passera Investor som största ägare sett till mängden pengar investerade i Ericsson, utan snarare att man bedömt placeringen som en bra affär.

Totalt har Cevian handlat Ericsson-aktier till ett värde av cirka 12 miljarder kronor. Ericsson har idag ett börsvärde på knappt över 200 miljarder kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER