Cevian passerar Investor som största ägare i Ericsson

Breakit - Cevian passerar Investor som största ägare i Ericsson
Christer Gardell. Foto: TT
Finwire / Breakit
Finwire / Breakit

Christer Gardell, som styr över riskkapitalbolaget Cevian Capital, har shoppat fler aktier i svenska telekomjätten Ericsson. Det har gjort att man numera är största ägare i Ericsson, sett till kapitalet, skriver Svenska Dagbladet.

Finwire / Breakit
Finwire / Breakit

Enligt uppgift sitter Cevian nu på cirka 200 miljoner aktier i Ericsson.

Wallenbergarna, som genom sitt investmentbolag Investor äger aktier i Ericsson för cirka 100 miljoner kronor, är dock fortfarande de som har kontrollen. Detta då Investor sitter på röststarka A-aktier som gör att man har 15 procent av rösterna i Ericsson, att jämföra med tre procent för Cevian. Industrivärden är näst största ägare med 15 procent av rösterna.

Till Svenska Dagbladet uppgav Christer Gardell att de nya köpen i Ericsson har gjorts mot bakgrund av att man ser en fortsatt uppsida i aktien. Tidigare har han sagt att Cevian inte haft som mål att passera Investor som största ägare sett till mängden pengar investerade i Ericsson, utan snarare att man bedömt placeringen som en bra affär.

Totalt har Cevian handlat Ericsson-aktier till ett värde av cirka 12 miljarder kronor. Ericsson har idag ett börsvärde på knappt över 200 miljarder kronor.

Läs fler artiklar

På breakit.se sparar vi information om ditt besök i kakor. Se vår policy.

OK
Läs nästa artikel