Klarna rekryterar toppchef från American Express inför USA-entré

Klarna rekryterar toppchef från American Express inför USA-entré

Till vänster: Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski. Till höger: Michael Rouse. Pressbilder.

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Michael Rouse får en nyckelroll som kommersiell chef på det svenska betalbolaget, som siktar på att erövra både Storbritannien och USA.

Klarna står i startgroparna för sin största expansion hittills när företaget, som startades 2005 av tre svenska Handels-studenter, ska utmana branschjätten Paypal på dess amerikanska hemmaplan.

För att få mer tyngd i ledningsgruppen inför lanseringen i USA rekryterar Klarna nu Michael Rouse.

Han har tidigare varit bland annat USA-chef på American Express och varit ansvarig för kortjättens partnersamarbeten med Uber, Airbnb och Amazon.

"Klarna är det mest spännande bolaget i betalbranschen och det ska bli riktigt kul att bli en del av teamet", säger Michael Rouse i en kommentar.

Rouse går direkt in i Klarnas ledningsgrupp som ansvarig för bland annat omsättnings- och affärsutveckling.

Klarnas medgrundare och vd Sebastian Siemiatkowski säger att bolaget nu ökar expansionstakten ytterligare.

"Vi ska bli världens förstaval vid betalningar. Det är ingen liten bedrift. Vi tror att Michael Rouse, med hans obevekliga fokus på att skapa en kundupplevelse i världsklass, blir ett perfekt tillskott till vårt team", säger Sebastian Siemiatkowski.

Klarna har under de senaste månaderna flyttat personal från Stockholm till New York och London samt nyanställt i båda städerna.

Företaget är fortfarande främst en stark spelare i Norden samt i Tyskland där det förra året köpte sin största konkurrent Sofort, med pengar från en nyemission i miljardklassen.

Äventyret i USA och Storbritannien innebär ett intåg på än så länge oprövad mark för Klarna.

Läs fler artiklar
LÄS MER