Sök

Här är Sophia Bendz nya investering: ”Väldigt spännande”

Prion

Sophia Bendz.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Spotify-veteranen går in i svensk fotoapp.

Har Prion Sveriges hetaste aktiebok? Frågan infinner sig efter att affärsängeln Sophia Bendz nu ansluter sig till ägarskaran. Sedan tidigare finns techstjärnor som Sebastian Knutsson (grundare King), Niklas Zennström (grundare Skype) och Sebastian Siemiatkowski (grundare Klarna) bland Prions investerare.

De har alla fallit för den svenska startupen som tagit fram en foto-app för privat bilddelning. Tanken är att exempelvis förskolor ska kunna dela med sig av bilder från den dagliga verksamheten till barnens föräldrar – utan att behöva lägga upp bilderna på mer offentliga plattformar så som Instagram.

“I grunden handlar Prion om att föra människor närmare varandra genom att göra det enkelt att dela bilder med rätt målgrupp", har Fredrika Bernadotte, vd och medgrundare av Prion tidigare berättat för Breakit.

Och nu investerar alltså även Sophia Bendz i bolaget.

”Prion känns väldigt spännande och jag ser behovet att dela bilder med integritet, inom familjen och speciellt som förälder till två små barn. Jag gillar Prions fokus på att göra det enkelt för förskolor att involvera föräldrar i verksamheten”, säger Sophia Bendz i en kommentar och fortsätter.

”Det är roligt att tjänsten är redo att rullas ut till fler förskolor, jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet från Spotify och som investerare”.

Sophia Bendz var en av de första anställda på Spotify och jobbade under flera år som global marknadschef. Idag gör hon egna investeringar och är även knuten till Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico.

”Vi är väldigt glada att ha med Sophia i Prion. Nu ska vi nå ut till förskolor och föräldrar om att Prion finns för dem och då blir Sophias erfarenhet från att bygga upp Spotifys marknadsfunktion ovärderlig”, säger Fredrika Bernadotte, vd och medgrundare på Prion.

Planen är att Prions app i hösta ska lanseras på bred front runt om i landet. Det är inte känt hur mycket Sophia Bendz investerar. Totalt har Prion tagit in 2,4 miljoner i riskkapital från externa investerare.

Läs mer