King-grundarna startar studio – han ska leda storsatsningen

Breakit - King-grundarna startar studio – han ska leda storsatsningen

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Anders Frostenson flyttar hem från New York för att bli chef för Sweet Studio.

Grundargänget bakom miljardsuccén Candy Crush Saga tar nu ett nytt grepp som investerare i den svenska techindustrin. Via sitt riskkapitalbolag Sweet Capital och tillsammans med speljätten King (som de själva grundat) startar de Sweet Studio.

“Vi är alla gamla grundare och vi ser detta som en möjlighet att kunna återinvestera i en ny generation av entreprenörer.  Med den nya studion kombinerar vi både erfarenhet, hantverk och kapital”, säger Sebastian Knutsson på Sweet Capital.

Sweet Studio blir en kombinerad design- och teknikstudio som helt fokuserar på digitala bolag. Den digitala byrån Dobermans New York-chef har fått uppdraget att leda Sweet Studio som kommer vara igång efter sommaren. Byrån kommer att ligga i Stockholm och rekryteringen av designers och utvecklare är redan igång.

“Jag och Sweet Capital  förenas i vår starka tro på att det bästa sättet att investera är att medgrunda och samskapa  produkter och bolag. Vi vill skapa en mer engagerad investeringsmodell” Säger Anders Frostenson.

Han flyttade till New York för fem år sedan och startade där Dobermans USA-kontor där det idag jobbar 20 personer. Bland Dobermans kunder finns bland andra tungviktare som Google, Amazon och IBM men även mindre snabbväxande techbolag som till exempel försäkringstjänsten Oscar.

“Doberman har varit min viktigaste resa i karriären. Jag kan inte tänka mig någon bättre skola än att bygga bolag från grunden i New York med det smartaste gänget i branschen” , säger Anders Frostenson.

Läs fler artiklar
LÄS MER