News55 tar in 8 miljoner kronor inför sin börsnotering

News55 Aktier
News55 tar in 8 miljoner kronor inför sin börsnotering

Artur Ringart och Fredrik Lundberg, News55. Foto: Press.

Towe Boström

Reporter

Nyhetssajten News55 har tagit in 8 miljoner kronor inför sin stundande börsnotering.
"Vi har nu goda förutsättningar att fortsätta vår tillväxtresa", säger vd:n Fredrik Lundberg.

Lite i skymundan, samtidigt som många av oss redan gett oss av på midsommarledighet, kungjorde News55 i ett pressmeddelande att bolaget fått in 8 miljoner kronor i en nyemission.

Teckningstiden i nyemissionen flyttades fram ett antal dagar vilket indikerar att bolaget har haft svårt att locka investerarna att gå in med pengar. Men till slut blev ändå nyemissiomnen fulltecknad med hjälp av ett konsortium som tecknade sig för 65 procent av nyemissionen.

Totalt har News55 nu drygt 300 aktieägare och planen är att notera bolaget på handelsplatsen NGM Nordic MTF. Något datum för noteringen är dock inte spikat.

"Det är med stor tillförsikt vi önskar våra många nya ägare välkomna som ägare till News55 och ser fram emot att slutföra vår noteringsprocess. Vi har nu goda förutsättningar att fortsätta vår tillväxtresa och skapa värden för såväl gamla som nya ägare", säger Fredrik Lundberg, VD och medgrundare av News55 i en kommentar.

Lundberg säger att pengarna nu kommer att gå till produktutveckling, exempelvis satsningar på seniormässor och printprodukter som magasin. 

Värderingen före nyemissionen uppgick till 35 miljoner kronor före nyemissionen och ligger nu på 43 miljoner kronor, enligt Lundberg. 

News55 är ett mediehus som riktar sig till svenskar i ålderskategorin 55 plus, och det var under 2015 som Fredrik Lundberg och Artur Ringart lanserade sajten News55. 

Läs fler artiklar
LÄS MER