Börsen nästa för Malmöbolaget – storsäljare av färglada möss

Breakit - Börsen nästa för Malmöbolaget – storsäljare av färglada möss

Finwire / Breakit

Vd:n flaggar för notering på Stockholmsbörsen.

Malmö-baserade hårdvarubolaget Mionix närmar sig en börsnotering på Nasdaq OMX, enligt Carl Silbersky som är vd och huvudägare i bolaget.

I en intervju med Di Digital kunde han avslöja att planerna är konkreta men avböjde att lämna ut några detaljer kring tidsramen.

”Vi är ett litet bolag med stora ambitioner. Jag vill alltid att det ska gå lite bättre och att vi ska bli lite större innan det blir aktuellt. Men vi har kommit till en situation att vi har en så pass liten risk i bolaget och växer så pass mycket att vi kan gå till börsen och göra en spännande resa där".

”Går vi till börsen så är det för att göra en tillväxtresa, inte nödvändigtvis för att ta in kapital. Jag ser hellre att vi belönar våra befintliga aktieägare än en riskkapitalfond”, sade Carl Silbersky till Di Digital.

Mionix som grundades 2008 och säljer hårdvara för spelindustrin ska snart lansera nya produkter på 35 marknader. Exklusive Norden är största marknader USA, Frankrike, Storbritannien, Japan och Tyskland.

Mionix gjorde under senaste räkenskapsåret en förlust på knappt två miljoner kronor. Omsättningen uppgick till 29,7 miljoner kronor.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER