E-handelsprofilen Georgi Ganev tar över Kinnevik – sökandet efter ny vd över

Breakit - E-handelsprofilen Georgi Ganev tar över Kinnevik – sökandet efter ny vd över

Erik Wisterberg

Reporter

Han blir ny boss för investmentbolaget.

I december fick Kinneviks vd Lorenzo Grabau sparken. Detta eftersom styrelsen ansåg att Kinneviks nya strategi – en storsatsning på digitala konsumenttjänster inom exempelvis hälsa, finansiella tjänster och medier – krävde ett nytt ledarskap. 

Sedan dess har Stenbeckssfärens investeringsbolag letat efter en ny ledare. 

Nu står det klart att Georgi Ganev, vd för e-handlaren Dustin, ska fylla positionen. Han har tidigare i karriären jobbat för Kinnevik-ägda Tele 2. 

"Jag är stolt och glad över att bli VD i Kinnevik. Från mina år på Tele2 vet jag att Kinnevik har en unik kultur och förmåga som affärsbyggare. Med min operativa erfarenhet från relevanta sektorer kommer jag att fokusera på att ta fram ytterligare värde i Kinnevik och dess portföljbolag. Jag ser också fram emot att arbeta med Kinneviks team och deras bredare nätverk av grundare, styrelser och ledningsgrupper för att fortsätta växa Kinneviks digitala investeringsverksamhet", säger Georgi Ganev i ett pressmeddelande.

Joakim Andersson kommer att fortsätta som tillförordnad vd för Kinnevik fram till att Georgi Ganev tillträder den 1 januari 2018.

Läs fler artiklar
LÄS MER