Sök

6 smarta tech-prylar som sätter guldkant på din midsommar

midsommar

Foto: Lasse Holmberg / SCANPIX

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

En app som håller koll på maten åt dig medan en drönare sköter fotograferingen – låter inte det som en perfekt midsommar?
Här är sex tech-prylar som sätter guldkant på firandet.

Den här artikeln publicerades ursprungligen inför midsommar 2017, men har sedan uppdaterats med nya stekheta midsommar-prylar.

1) Låt drönaren sköta fotograferingen 

Det poppar ständigt upp nya tekniska lösningar som hjälper dig att ta ännu bättre kort och videos. 

Men vem behöver egentligen en selfiepinne när det finns selfiedrönare? Du kommer inte ens att behöva resa dig från midsommarbordet. Luta dig bara tillbaka och lämna över fotograferandet åt drönaren.

Elfie Selfie Drone är ett exempel på en selfiedrönare som kopplas med wifi till din mobil där du sedan kan styra drönaren som du vill.

Den är dessutom utrustad med LED-lampor vilket gör att du kan fortsätta att fota eller filma även när det blir mörkare. 

2) Beer Tracker räknar ölen åt dig 

Det kan lätt bli någon öl för mycket under midsommarfirandet. Därför är det tur att det finns snillen som bestämt sig för att hjälpa dig att räkna hur många öl du druckit. 

Tech-prylen "Beer Tracker" är en digital ölöppnare – så nu slipper du beymkra dig om huvudräkningen och låta den smarta displyen sköta jobbet. 

Om du kommer till 99 999 öl får du dock ställa om mätaren, för längre än så klarar Beer Tracker inte av att räkna.  

3) Håll dig smutsfri med supermattan 

CGear Sand-free Mat skapades från början för att hålla helikopterplattor rena – men konceptet fungerar minst lika bra på midsommar. 

Du kan placera dig själv eller gästerna på så väl sand som leriga gräsmattor med gott samvete. 

Mattan är nämligen designad med så kallad dual layer mesh-teknik  som gör att den släpper igenom smuts och sand så att det inte hamnar på dig. 

4) Radiobilen agerar bartender 

Varför bemöda sig att hämta alkoholen eller läsken när den kan komma till dig?

"Beverage Buggy" är en variant på en radiostyrd bil som kan hjälpa dig att släcka törsten. Du placerar helt enkelt drycken i bilens baksäte och styr den med hjälp av en trådlös fjärrkontroll.    

5) Igrill håller koll på köttet 

Visst är det jobbigt att springa och kolla till grillen stup i kvarten? För att inte tala om hur nedslående firandet blir om du tvingas servera bränd mat. Med iGrill är de problemen ett minne blott. 

Igrill finns i flera varianter och fungerar som så att du kopplar en trådlös stekometer genom Bluteooth via en app på mobilen eller surfplattan. När köttet nått den temperatur du valt ropar iGrill till i appen. 

6) Vattentät musik 

Ärligt talat, vem orkar med ännu en blöt teknikkatastrof? Det finns en rad högtalare där ute som både klarar spillda sommardrinkar och ett ordentligt bad. Ultimate Ears Wonderboom är en av högtalarna som faktiskt klarar av att flyta omkring i poolen med dig. 

Läs mer