Allt fler köper 3D-printers

Finwire / Breakit

Leveranser av 3D-printers ökade med 29 procent i 2016 samtidigt som intäkterna ökade med mer än 18 procent från föregående år, enligt ett pressmeddelande från analysfirman IDC.

"Tillväxten på marknaden för 3D-printing fortsätter på en global basis med fler alternativ vad gäller teknologi och material, vilket driver mer investeringar i 3D-printers och större utnyttjande av den utrustning som redan installerats", säger Tim Green som är Research Director Hardcopy Solutions på IDC i pressmeddelandet.

De snabbast växande segmenten var FFF/FDM och stereolitografi, som bägge ökade antalet leveranser i 2016 med 30 procent. På intäktssidan växte fusionsbaserade 3D-printers med nästan 40 procent mellan 2015 och 2016.

De regionerna som uppvisade starkast tillväxt var Asien/Stilla havet-regionen, Östeuropa samt Mellanöstern & Afrika. Leveranser av 3D-printers återhämtade sig under andra halvåret 2016, men sjönk fortfarande för helåret från föregående år.

Ett intressant fenomen som nämns är att ett antal kinesiska tillverkare står för en stor andel av antalet leveranser men en liten del av hårdvaruintäkterna, medan fenomenet är omvänt för aktörer som 3D Systems och Stratasys.

Läs fler artiklar
LÄS MER