Sök

Viva Media Group startar eget utvecklingsbolag: "Världsunik teknik"

Viva Media

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Viva Media satsar på att skapa ett internationellt utvecklingsbolag inom digital marknadsföring.


Viva Media Group, ett bolag som hjälper kunder med synlighet i digitala kanaler, har växt snabbt de senaste åren. Omsättningen landade på 173,5 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret. 

Nu tar bolaget nästa steg. 

Arash Gilan, som för närvarande är vice vd, tar klivet upp till vd-stolen. Vd:n Magnus Hasselteg ska istället leda det nya utvecklings- och techbolaget Viva Technologies. 

”Vi sitter på väldigt fin och i vissa fall världsunik teknik i bolaget som vi kommer lansera direkt efter sommaren. Första steget blir till våra befintliga partners och därefter på en bredare internationell marknad”, säger Magnus Hasselteg i ett pressmeddelande. 

Konkret knoppas Viva Medias utvecklingsavdelning av till ett eget fristående bolag. 

”Vi har pumpat in flera miljoner i den här utvecklingen de senaste två åren. Vi driver i grunden en lönsam och bra affär inom Viva Media men har valt att återinvestera hela överskottet i ny teknik. Vi ser en enorm tillväxtpotential i en bransch som behöver disruptas på en global marknad, därför väljer vi att knoppa av det till ett eget bolag”, säger Arash Gilan i pressmeddelandet. 

För drygt ett år sedan träffade Breakit Arash Gilan och lät han berätta om sin resa.

Läs mer