Sök

Vice media tar in 4 miljarder kronor i ny riskkapitalrunda

Shane Smith, vd och medgrundare av Vice media. Foto: Nathan Denette/AP/TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Nu värderas Vice media till 5,7 miljarder dollar.

VIce, alla amerikanska hipsters favoritsajt, ligger förutom den egna sajten även bakom tv-kanalen Viceland och undersajter och Noisey och Broadly.

Private equity-bolaget TPG har nu gjort en investering i mediekoncernen på 450 miljoner dollar, motsvarande 3,9 miljarder kronor. Det skriver Wall Street Journal.

Pengarna plöjdes ned under en finansieringsrunda i vilken Walt Disney, som sitter på 18 procent av aktierna i Vice Media, valt att inte delta i. Enligt uppgift gjorde Vice Media affären med TPG efter att ha känt på sig att Disney inte skulle försöka lägga ett bud på hela företaget. En talesperson för Vice Media har dementerat de uppgifterna.

Källor med insyn sade att Vice Medias nya företagsvärde är på 5,7 miljarder dollar och att Disneys andel kommer att späs ut tillsammans med övriga befintliga delägare.

Vice Media uppges komma att använda pengarna för att skapa en abonnemangstjänst och investera i manusbundna program för sin kabelkanal, Viceland. En del av medlen kommer också att åsidosättas för internationell expansion och nya investeringar i den mobila och digitala plattformen.

Läs mer