MTG köper spelutvecklare för en halv miljard kronor

Breakit - MTG köper spelutvecklare för en halv miljard kronor

Jørgen Madsen Lindemann, vd för MTG. Foto: Press.

Finwire / Breakit

Svenska mediejätten förvärvar amerikanska Kongregate: "Ligger i linje med vår strategi".

Kongregate har sitt säte i San Francisco och är en publicist och utvecklare av spel. Bolaget attraherar upp till 14 miljoner aktiva användare varje månad över alla plattformar, med fler än 100 000 spel på sin browserbaserade plattform och över 100 miljoner nedladdningar av 45 spel i app-butiker. 

Nu meddelar MTG i ett pressmeddelande att man köper Kongregate för 55 miljoner dollar motsvarande ungefär 400 miljoner kronor. Säljare är den nuvarande ägaren Gamestop Corp. 

Under 2016 ökade Kongregate sin nettoförsäljning med 38 procent till 35 miljoner dollar. I år förväntas omsättningen landa på minst 50 miljoner dollar. 

"Investeringen ligger i linje med vår strategi att investera i relevant, kompletterande och skalbart digitalt innehåll och communities. Onlinespel är en av våra tre digitala underhållningsvertikaler och vi etablerar oss i en spelindustri som förväntas vara värd cirka 130 miljarder dollar år 2020, med mobilspel som det snabbaste växande segmentet", säger Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef för MTG i ett pressmeddelande. 

Läs fler artiklar
LÄS MER