Spotify överens med Stim – artisterna får betalt inom två veckor

Breakit - Spotify överens med Stim – artisterna får betalt inom två veckor

Zara Larsson, Laleh och Max Martin var bland artisterna som blev utan sina Spotify-intäkter. Foto: Christian Olsson/Claudio Bresciani/TT

Jonas de Lange

Reporter

Stims medlemmar får sina Spotify-pengar redan den här månaden.

Förra veckan kunde Breakit avslöja att Spotify och Stim låg i en avtalskonflikt. Stim är en organisation som ser till så att svenska musiker och rättighetsinnehavare får sina pengar när deras verk spelas i exempelvis radio, tv eller på Spotify. Just Spotify hade då avstått från att betala sina fakturor.

Så här skrev Stim i ett meddelande till sina medlemmar, som Breakit tagit del av:

"Då Spotify inte har betalat våra utställda fakturor för Q4 2016 kommer ersättningen från Spotify inte att vara med i utbetalningen från Stim den 15 juni. Detta på grund av att vi och Spotify har olika uppfattning om villkoren enligt gällande avtal.”

Nu uppger nyhetsbyrån TT att parterna kommit till enighet igen och pengarna kommer att betalas ut inom ett par veckor.

"Vi beklagar förseningen, som berott på olika tolkningar av gällande villkor, men vill samtidigt betona att vi alltid har ett mycket gott samarbete med Spotify”, skriver Stim till sina medlemmar enligt TT.

Det här är inte heller Spotifys enda problem gällande utbetalning av royalties till artisterna. Under 2014 och 2015 missade bolaget att redovisa royaltyutbetalningar på över en halv miljard kronor, kunde Breakit avslöja på torsdagen.

Läs fler artiklar
LÄS MER