Sök

Bookatreat växlar upp och tar in miljonbelopp från Aggregate Media

BookatreatSkönhetBokningsplattform

Malin Eduards, grundare och vd för Bookatreat. Foto: Press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Malin Eduards lämnade toppjobb för att satsa på sin startup Bookatreat.

Vi har tidigare skrivit om Malin Eduards som lämnade sitt jobb som vice koncernchef på Academic work för att dra igång sin startup Bookatreat. Det är en marknadsplats för skönhetssalonger som låter användarna söka efter tillgängliga behandlingstider.

Sedan tidigare har Bookatreat tagit in 1,8 miljoner kronor från en rad privata affärsänglar. Mobilapputvecklaren Dynamo har också gått in med 3 miljoner kronor i form av utvecklartjänster mot andelar i bolaget.  

Nu vill Malin Eduards öka tempot och förstärker kassan med ytterligare 10 miljoner kronor. Hälften av kapitalet kommer från befintliga ägare och den andra halvan kommer från Aggregate Media, riskkapitalbolaget som byter medieutrymme mot delägarskap. Även grundaren själv har valt att investera en “betydande del.”

"Vi står nu inför en fas att skala upp vår verksamhet med marknadsföring, efter en tids framgångsrik beta-lansering. Vi har nu över 200 salonger anslutna och står inför en uppskalning och expansion. Aggregate har en lång erfarenhet att lyfta verksamheter i expansionsskedet och skapa varumärkeskännedom," säger Malin Eduards.

Hur mycket bolaget värderas till i transaktionen vill hon inte uppge.

Under juni månad kommer bokningsplattformen att gå från beta till färdig version. Enligt Malin Eduards förs i dagsläget dialoger med olika samarbetspartners.  

“Där ser vi stor potential för Bookatreats fortsatta expansion. Överlag är vi förvånade och glada över hur otroligt snabbt vi kommit igång, vi har fått ett enormt intresse från branschen och användarna är mogna för förändrat konsumentbeteende," säger hon. 

Skönhetsindustrin i Europa omsätter 100 miljarder euro och växer med drygt 15 procent per år. I dagsläget sker endast 1-2 procent av alla skönhetsbokningar online, enligt Bookatreat.

Läs mer