Spotify säljer ägandet i den hajpade techkonferensen Symposium

Breakit - Spotify säljer ägandet i den hajpade techkonferensen Symposium

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Spotify har i det tysta sålt sina ägarandelar i den exklusiva techkonferensen Symposium/Brilliant Minds, kan Breakit avslöja.
"Det var aldrig meningen att Spotify skulle äga från början", säger medgrundaren Ash Pournouri.

Förra veckan gick techkonferensen Brilliant Minds, som är en del av techevenemanget Symposium, av stapeln i Stockholm.

Den mycket exklusiva konferensen lockade i år till sig talare i form av delar av familjen Musk, Twitter-grundaren Evan Williams och superstjärnan Pharrell Williams. Den senare blev på scenen utfrågad av Symposiums medgrundare, tillika Spotifys medgrundare, Daniel Ek.

När Symposium lanserades 2015 beskrevs satsningen som en ny techkonferens grundad av Daniel Ek och entreprenören, tillika Aviciis tidigare manager, Ash Pounouri. 

”Vi tycker det ska bli kul att sätta Sverige på kartan i det här sammanhanget. Det är inte många som förstår allt spännande som händer, framför allt i Stockholm. Musik och teknik är verkligen stort”, sade Daniel Ek till Breakit då.

När Symposiums årsredovisning senare släpptes framgick det dock – oväntat – att det i själva verket var Spotify som ägde halva Symposium, och inte Daniel Ek. Bolaget redovisade det året en förlust på drygt 9 miljoner kronor.

Varför musikbolaget Spotify finansierade techkonferens framgick däremot inte.

Nu står det klart att Spotify i det tysta sålt sina ägarandelar i Symposium. Det framgår av streamingjättens färska årsredovisning. 

Försäljning ska ha skett redan i december.

“Det stämmer, men det var aldrig meningen att Spotify skulle äga från början. Vi vill att Symposium ska leva sitt egna liv och det var för tillfället en teknisk lösning för att komma igång på enklast sätt mellan oss”, skriver Symposiums medgrundare Ash Pournouri i ett mejl till Breakit.

Vem som köper ägarandelarna – och om Daniel Ek blir kvar i bolaget – vill Ash Pournouri inte kommentera.

“Inget har ändrats i premisser eller engagemang från varken mig eller Daniel. Det var tredje året nu och vi har tagit det till en ny nivå. Framåt gäller att försöka säkerställa Symposium Stockholms och Brilliant Minds fortlevnad i minst 15 år till”, skriver han.

Läs fler artiklar
LÄS MER