Grundaren: Då måste jag avgå som vd för Breakit

Re-tech
Grundaren: Då måste jag avgå som vd för Breakit

Olle Aronsson och Stefan Lundell är medgrundare till Breakit.

Breakit

I veckans avsnitt av Breakits podcast pratar grundarna Olle Aronsson och Stefan Lundell om Ubers ledarskapskris – och vad den säger om startups generellt.

I tisdags tog Ubers grundare Travis Kalanick time out från bolaget, efter en tuff period då ledningen har fått mycket kritik.

"Det här är ett typexempel på att du inte behöver vara rätt vd för ett stort bolag, bara för att du en gång i tiden grundade firman", säger Breakits medgrundare Olle Aronsson i senaste avsnittet av Breakits podcast.

Det finns förstås många exempel på grundare som blivit bra vd:ar – bland andra Daniel Ek och Jeff Bezos – men samtidigt måste man som startup-grundare vara beredd att kliva åt sidan om det behövs.

"Det gäller förstås även på Breakit, om jag inte håller måttet för just vd-rollen måste jag acceptera fakta och ta in en annan vd utifrån", säger Olle Aronsson i podden.

Lyssna på hela avsnittet här och hör mer om Ubers ledarskapskris, och om varför "re-tech" kan bli nästa stora grej i Sverige, samt senaste nytt om butiksdöden och bitcoin.

Läs fler artiklar
LÄS MER