Börshajen bryter med Frontoffice – nu köper Andra Farhad tillbaka sina aktier

FrontOffice
Börshajen bryter med Frontoffice – nu köper Andra Farhad tillbaka sina aktier

Andra Farhad, även känd som Börshajen. Foto: Privat.

Jonas de Lange

Reporter

Andra Farhad, känd som Börshajen, köper ut rekonstruktionsbolaget Frontoffice från sitt bolag.

Andra Farhad har blivit miljonär på aktiehandel och ligger bakom det populära instagramkontot Börshajen samt sajten Börshajen.nu. Där ebrjuder hon bland annat gratiskurser för privatpersoner om sparande och investeringar. Bolaget tjänar pengar genom att låta andra företag marknadsföra sig i Börshajens kanaler.

Nu arbetar hon även med att bygga en ny aktieplattform och förra året fick hon in rekonstruktionsbolaget Frontoffice som delägare.

“Man ska kunna lära sig att handla med aktier utan att ta för stora risker. Det vi bygger nu baserar jag på allt jag gått igenom, något liknande fanns inte när jag började”, sade Andra Farhad då.

Totalt investerade de två parterna 12 miljoner kronor i projektet.

Nu verkar det dock som att samarbetet skurit sig. I ett pressmeddelande skriver Frontoffice nämligen att man sålt tillbaka alla sina aktier i Börshajen till Andra Farhad.

“Under resans gång har vi gemensamt kommit fram till att ett samägande av Börshajen inte är den bästa formen för vårt samarbete, varför vi är glada att ha nått en överenskommelse där Frontoffice kan hämta hem sin initiala investering och samtidigit återfå en större flexibilitet och handlingasfrihet”, skriver Johan Lund, vd på Front office, i ett utlåtande.

Vad som inte fungerade vill inte parterna gå in på.

"Det har varit väldigt spännande och väldigt lärorikt att få in en mer erfaren person när det kommer till olika sätt att driva bolaget på. Johan är en väldigt duktig person och vi har en fortsatt god relation", säger Andra Farhad.

Vad händer med aktieplattformen nu?

"Det har tagit lite längre tid än väntat att bygga upp den eftersom den är väldigt komplex. Mitt fokus är på att driva upp Börshajen", säger Andra Farhad.

Efter att hon köpt ut Frontoffice är Andra Farhad nu ensam ägare av Börshajen. Så kommer det också att förbli på kort sikt.

"Vi har haft en dialog med andra investerare men de planerna ligger lite på is. Vi vill expandera organiskt och bygga plattformen innan vi tar in kapital. Nu växer vi väldigt snabbt. Vi ska tillsätta sex tjänster i augusti och ska arrangera europas största investerarevent för 12.000 personer på Hovet", säger Andra Farhad.

Rättelse: I en tidigare version av texten skrev vi att Andra Farhad ligger bakom bloggen Börshajen.se i själva verket är det Börshajen.nu som är Andra Farhads sajt.

Läs mer

Ivar Arpi drar in (typ) mer än någonsin – på nyhetsbrev: "Alex Schulman borde göra det"

Andra Farhad blev miljonär på aktiehandel – nu ska hon få fler att bli börshajar

Frontoffice säljer i Quickbit – gör vinst på 1.100 procent

Läs fler artiklar
LÄS MER