Efter livet på Sup46 – här är Jessica Starks nya vd-jobb

SUP46

Jessica Stark, tillträdande vd, och Ylva Hambraeus-Björling, styrelseordförande på Styrelseakademien. Foto: Stefan Tell.

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

Jessica Stark kliver på efter sommaren. Det är inte i startupvärlden.

De flesta i startup-bubblan i Stockholm har någon typ av relation till Jessica Stark. Som vd och medgrundare var hon med och byggde upp startup-hubben Sup46.

I januari aviserade hon att hon skulle sluta som dess vd, för att söka nya utmaningar. 

"Det var naturligtvis inte ett lätt beslut men jag har reflekterat länge och kommit fram till att det ä dags för ett nytt steg”, sade Jessica Stark till Breakit

Nu står det klart att Jessica Stark går vidare till ett annat vd-jobb. I augusti tar hon över som ny vd för Styrelseakademien, en ideell förening som verkar för ett bättre styrelsearbete i svenska företag.

”Det känns superspännande, jag var med på deras sommarmingel igår och fick träffa många av medlemmarna”, säger Jessica Stark till Breakit. 

För de som inte har koll på Styrelseakademien – varför vill du hoppa på det?

”Jag som har varit länge i startupbranschen har sett hur viktigt det är att ha ett bra styrelsearbete för att öka möjligheterna till framgång. Styrelseakademien jobbar för att förbättra styrelsearbetet i Sverige, vilket är viktigt både för våra medlemmar och för Sverige”. 

Hur bra är startups på att ha ett proffsigt styrelsearbete?

”Generellt sett inte så bra, det finns mycket att göra. Jag tror att Styrelseakademien kan göra mycket för entreprenörsdrivna bolag”. 

Vad blir ditt uppdrag?

”Styrelseakademien har uppnått väldigt mycket, men det finns mycket mer att utveckla. Vi kan bredda målgruppen, nå yngre människor och få en större mångfald”. 

Jessica Stark kommer att finnas kvar i Sup46:s ägarkrets och styrelse.

Läs mer