Träffa Breakit och mingla med heta startup-bolag – här är vårt program i Almedalen

Breakit - Träffa Breakit och mingla med heta startup-bolag – här är vårt program i Almedalen

Camilla Björkman

Affärsutvecklingschef

I år slår Breakit på stort i Almedalen. Kom till vår trädgård och lyssna på paneldebatter, mingla med oss och heta startups – och få god mat. Här är allt vi kommer att syssla med.

I juli flyttar Breakits redaktion ner till Almedalen – och tisdagen den 4 juli och onsdagen den 5 juli händer det grejer. Då har vi hyrt en trädgård på Slottsterassen 14 och brassar på med en rad paneldebatter tillsammans med finansieringsaktören Almi och matkedjan Coop. Självklart vill vi att du ska komma!

Här nedan är Breakits program. Paneldebatterna är öppna för alla – det är bara att dyka upp. Välkommen!

Tisdag den 4 juli

På tisdagen står tillväxt och tech på agendan – när Breakit ordnar en rad seminarier tillsammans med Almi. Programmet är:

8.30: Frukost
Kom förbi och käka frukost med Breakit och Almi – och stanna sedan för våra paneler.

9.00: Hur är läget hos Sveriges tillväxtbolag?
Almi presenterar en rykande färsk undersökning som Breakit sedan dissekerar. Läs mer.

9.30: Sverige och startupscenen – hur skapar vi fler snabbväxande “unicorns”?
Panel med Izettles grundare Jacob de Geer, Northvolts grundare Peter Carlsson, regeringens startup-ansvariga Marie Wall och Almis vice vd Anna Hallberg. Läs mer.

10.30: Heta stolen med Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius
Breakit grillar Nordens största bloggare Isabella Löwengrip och kompanjonen Pingis Hadenius, som tillsammans grundat tillväxtbolaget Löwengrip Care & Color. Läs mer.

11.00: Är det för svårt att hitta kapital för startups – och hur samverkar staten och kapitalet?
Panel med Johan Torgeby, vd för SEB, Jonas Karles, grundare av startupen Mina tjänster, investeraren Tommy Jacobson och Anna Hallberg, vice vd på Almi. Läs mer.

13.00: Hur går man från startup till scaleup?
Panel med Lena Apler, grundare av Collector, Mikael Karlsson, vd på Almi Invest, Elsa Bernadotte, grundare av Karma och Henrik Bergqvist, grundare av Gotlands-startupen Pickit. Läs mer.

14.00: Hur skapar vi möjligheter för innovativa tillväxtbolag?
Breakits medgrundare Stefan Lundell grillar Göran Lundwall, vd och koncernchef på Almi och Juliana Falke, vd på Almi Gotland. Läs mer.

14.30: Vem ska rädda världen – staten eller kapitalet?
Allt fler svenska techmiljardärer vill göra världen bättre. Men är de svaret på samhällsutmaningarna? Och är det ett tecken på att politiken har misslyckats? Vi grillar Niklas Adalberth, grundare av Klarna och det sociala entreprenörsprojektet Norrsken. Läs mer.

15.00: Hur får vi fler kvinnor i startupvärlden – och vem får riskkapital idag?
Panel med Anna Omstedt, grundare av MedUniverse, Sara Wimmercranz, grundare av Backing Minds, Tarja zu dem Berge, fund manager på Almi Invest, Klas Tikkanen, CFO på Nordic Capital och Olle Aronsson, medgrundare av Breakit. Läs mer.

Onsdag den 5 juli

På onsdagen står ämnet foodtech på agendan när Breakit och matkedjan Coop slår sina påsar ihop och pratar startups, tech och mat. Programmet är:

8.30: Frukost
Du bjuds på frukost signerad matinspiratören Sara Begner.

9.00: Är foodtech framtidens affär – och var finns pengarna?
Panel med Fredrika Gullfot, grundare av Simris Alg, Rickard Öste, grundare av Oatly, Catrin Folkesson, onlinechef på Coop och Gustaf Brandberg, foodtechinvesterare. Läs mer.

10.00: Mingel och fika 
Ät närproducerad fika och mingla med heta foodtech-startups.

10.30: Heta stolen med Whywaste
Breakits moderator Camilla Björkman intervjuar grundarna av matsvinns-startupen Whywaste, Kristoffer Hagstedt och Martin Grådal. Läs mer.

11.00: Matsvinn och köttfrosseri – är tech svaret på våra hållbarhetsproblem?
Panel med foodtech-entreprenören Johan Jörgensen, Natalie de Brun Skantz, medgrundare av startupen Grönska, Louise König, hållbarhetschef på Coop, Martin Ådahl, chefsekonom och vice partisekreterare på Centerpartiet. Läs mer.

12.00: Lunch
Ät och mingla med fler grymma foodtech-företag.

Adressen är Slottsterrassen 14 i Almedalen – håll utkik efter Breakit-flaggorna.

Varmt välkommen!

Läs fler artiklar
LÄS MER