Alibaba, Apple och Tesla de mest blankade aktierna i världen

Finwire / Breakit

Varför spekulerar så många i att techjättarna är övervärderade på börsen?

Alibaba, Apple och Tesla är de mest blankade aktierna i världen, sett till värdet av blankningspositioner i aktierna. Det rapporterar MarketWatch.

Blankningspositionerna i Alibaba har ett värde uppgående till 16,7 miljarder dollar och är därmed det mest blankade bolaget i världen. Tesla är den näst mest blankade aktien med ett värde av blankningspositioner uppgående till 10,5 miljarder dollar.

Apple rankar trea i världen vad gäller värdet av blankningspositioner i aktien, ett värde som har ökat kraftigt sedan april. På mindre än sex veckor har värdet av blankningspositioner i Apple ökat med 2,3 miljarder dollar. I fredags uppgick värdet av blankningspositioner i aktien till 9,1 miljarder dollar. Aktien har gått sämre på senare tid men är likväl upp 26 procent i år.

“Det ska bli intressant att se om detta är en längre trade där värdet av blankningspositionerna bibehålls runt eller hamnar över nivån om 9 miljarder dollar, alternativt att vi får se lavinartade täckningar för att realisera kortsiktig vinst ifall Apples aktiekurs rekylerar upp efter denna kortsiktiga kursnedgång", säger Ihor Dusaniwsky som är researchchef på analysfirman S3 i ett brev.

Läs fler artiklar
LÄS MER