Amerikansk wrestlingliga investerar i svenskens Formel 1 för drönare

Breakit - Amerikansk wrestlingliga investerar i svenskens Formel 1 för drönare

Svensken Rikard Steiber har investerat i bland annat Drone racing league. Foto: Jonas de Lange samt Mel Evans/AP/TT

Jonas de Lange

Reporter

World Wrestling Federation är bland investerarna när Rikard Steibers portföljbolag Drone Racing League tar in 174 miljoner kronor.

Svenske techprofilen Rikard Steiber är tidigare chef på MTGx och driver numera mobiltillverkaren HTC:s VR-avdelning.

Samtidigt har han även gjort några mindre ängelinvesteringar i startupbolag. Ett av dem är amerikanska Drone racing league (DRL), som har skapat en slags motorsport av drönare (se videon längst ned).

Nu meddelar racingligan att man drar igång en ny säsong. Samtidigt har bolaget stängt en finansieringsrunda på 20 miljoner dollar – motsvarande 174 miljoner kronor.

Då investerar oväntat World wrestling entertainment (WWE) – en av USA:s största fribrottarligor. Kapitalrundan leds av tv-jätten Sky och Liberty media corporation, som äger formel 1 för bilar. Även det tyska försäkringsbolaget Allianz, huvudsponsor av DRL, har investerat i kapitalrundan.

“Vi är otroligt stolta över att presentera nya partners och investerare som tillsammans med DRL vill etablera drönar-racing som framtidens sport. Vi har lagt 18 månader på att bygga ett techbolag som kan fånga sportfans världen över och med stödet vi har från respekterade varumärken och investerare kan vi snabbt förverkliga den visionen”, säger Nicholas Horbaczewski, vd på DRL, i ett pressmeddelande.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER