Efter lanseringen av Apple Music – konkurrenten dyker på börsen

Efter lanseringen av Apple Music – konkurrenten dyker på börsen

Breakit

Internetradiobolaget Pandora har backat med sju procent på USA-börsen under de senaste två dagarna efter Apples lansering av dess nya musiktjänst, skriver Seeking Alpha.

Bland annat har Apples aggressiva erbjudande, innehållande gratis provperiod på tre månader, gynnsamt familjepris på 14,99 dollar i månaden, Android-upplaga och integrationen av iTunes med iOS-musikappen, gjort många skeptiska kring huruvida Pandora kommer kunna försvara sina marknadsandelar.

Att Apple även lanserar radiokanalen Beats Music gör knappast saken bättre.

Enligt Pandoras finanschef Mike Herring bör man dock ta den väntade lanseringen från Apples sida med ro. 

"Den större möjligheten, åtminstone i USA och genom våra undersökningar visar att reklamstödda produkter (Pandoras produkter) besitter en hel del av lojalitet. Och det har verkligen varit ett mycket framgångsrikt tillvägagångssätt när det kommer till konkurrensen. Vi förväntar oss inte att det kommer förändras", sade Herring.

Även Telia Sonera fick se sin aktie backa marginellt efter att det svensk-finska bolaget klivit in som delägare i Spotify. Aktiekursen återgick kort därefter till ursprunglig nivå.

Apple presenterade sin nya musiktjänst i samband med bolagets Worldwide Developers-konferens som inleddes i måndags. Eventet, som är en av bolagets tre årliga, kommer avslutas på fredag.

FINWIRE

Läs fler artiklar
LÄS MER