Jessica Jonsson ska hålla koll på Wellstreets investeringar

Wellstreet

Jessica Jonsson, ny chef på Wellstreets the Lab. Foto: Annika Falkuggla.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Entreprenören Jessica Jonsson blir ansvarig för riskkapitalbolaget Wellstreets inkubatorsverksamhet "The Lab". Nu ger hon sig ut på en Sverigeturné i jakt på startups.

Riskkapitalbolaget Wellstreet har på kort tid seglat upp som en av Startupstockholms absolut mest aktiva investerare.

Bolaget grundades av Klarnas tidigare kommersiella chef Mikael Wintzell och e-handelsprofilen Sïmon Saneback. Bara under det första verksamhetsåret investerade duon i 36 bolag.

Av dessa är 14 bolag en del av det Wellstreet kallar “the Lab”. Det är ingen formell inkubator utan mer en tidsperiod där bolagen coachas av Wellstreets team med rådgivare och tar sina första kliv som bolag.

Nu har bolaget hämtat in en ny chef för labbet i form av Jessica Jonsson.

“Det känns jättebra! Det kommer bli väldigt spännande att vara med och forma ‘the Lab’ utifrån Wellstreets visioner”, säger hon.

Hon är medgrundare av Wellstreets portföljbolag Sevn – ett app som ska låta deltagare på olika event hålla koll på vilka som ska dit och nätverka på förhand.

“Det känns såklart perfekt att få in Jessica i denna roll, hon har precis gjort startupresan själv och dessutom varit med hela den tid som Wellstreet funnits. Hon förstår båda sidor väldigt väl vilket kommer vara en nyckel till framgång i att definiera The Lab och dess erbjudande framåt. Sedan är det såklart viktigt att få in unga sinnen när vi andra bara blir äldre.”

“Jag kommer jobba främst för Wellstreet och the Lab men någon måste signa alla papper på Sevn så jag blir kvar där också. Det blir lite dubbelt”, säger Jessica Jonsson.

Av de 14 första medlemsbolagen i the Lab har fem nu tagit sig ur labb-programmet. I sin nya tjänst kommer Jessica Jonsson därför att börja med att leta upp nya bolag – utanför Stockholm.

“Vi kommer att åka på en turné för att vi vill ut och se vad som finns utanför storstäderna. Vi vill bygga upp ett kontaktnät och hitta bolag vi kan vara intresserade av framåt, så vi är ‘top of mind’ hos dem när de söker kapital senare”, säger Jessica Jonsson.

Först ut på den nya turnén är Sundsvall. Bolaget planerar även att ta sig till Linköping, Örebro, Gävle och Lund.

Läs mer om Wellstreet i Breakits helgintervju med Mikael Wintzell. Där berättar han bland annat om hur han – bara 21 år gammal – stod ensam kvar med miljonskulder efter en konkurs och hur han sedan tog sig upp igen.

Läs mer