Dooer öppnar kontor i Västerås: "Har en speciell plats i mitt hjärta"

Dooer
Dooer öppnar kontor i Västerås: "Har en speciell plats i mitt hjärta"

Towe Boström

Reporter

Serieentreprenören Sam Nurmis storsatsning Dooer öppnar kontor i Västerås.

Dooer är ett av startupbolagen som har gett sig på utmaningen att automatisera bokföringsbranschen. Istället för att ekonomer ska sköta dina siffror är ambitionen att så mycket som möjligt ska ske på autopilot med hjälp av algoritmer och artificiell intelligens.

Bakom bolaget står entreprenören Sam Nurmi som tidigare byggt och sålt bolag som webbhotellet Loopia och analysverktyget Pingdom. Försäljningen av den senare resulterade i över en halv miljard kronor till grundaren Sam Nurmi.

Förra året investerade Sam Nurmi drygt 40 miljoner kronor i sin nya storsatsning Dooer, och i fjol slukade han även utvecklarbyrån Agigen i ett så kallat “acqui-hiring” – det vill säga ett uppköp som främst syftar till att värva kompetens.

Nu står det klar att Sam Nurmi och Dooer fortsätter att växa. Bolaget meddelar nu att man öppnar upp ett kontor i Västerås. Redan nu har bolaget 10 anställda på plats i staden.

Ambitionen är att den siffran ska dubblas under året.

“Västerås är nära Stockholm så ska man ha flera kontor är det bra att kunna vara på båda kontoren utan att det tar för mycket tid”, säger han och fortsätter:

“Du har ett konkurrenslandskap, och där är det enkelt att bli en av de bättre arbetsgivarna i staden. Med det inte sagt att det är omöjligt i Stockholm, men du sticker ut lite mer och snabbare i Västerås“.

Att bolaget väljer att expandera i just Västerås är ingen slump. Sam Nurmi är själv från staden och drev både Loopia och Pingdom från Västerås.

Sam Nurmi beskriver de anställda som "extremt kompetenta personer som har varit med och byggt upp både Loopia och Pingdom".

"Västerås har en speciell plats i mitt hjärta. Det var här jag formades som entreprenör och där mina största framgångar har varit."

Dooer värvade nyligen en marknadschef från Schibsted.

Läs fler artiklar
LÄS MER