Bankuppstickaren Avanzas vd Johan Prom hoppar av: "Tycker att det är trist"

Breakit - Bankuppstickaren Avanzas vd  Johan Prom hoppar av: "Tycker att det är trist"

Avanzas styrelseordförande Sven Hagströmer beklagar att Johan Prom ska sluta. Foto: Pressbild samt Lars Pehrson/SvD/TT.

Finwire / Breakit

Avanza Banks vd Johan Prom lämnar – efter mindre än ett år på posten.

Johan Prom, vd och koncernchef för Avanza, har "i samråd med styrelsen" beslutat lämna sitt uppdrag. Han kommer att kvarstå i sin nuvarande roll till dess att en ny vd har tillträtt. Johan Prom tillträdde som vd för Avanza för ett drygt halvår sedan.

"Under våra samtal har det blivit allt tydligare att Johans hjärta inte klappar lika hårt för finansbranschen. Jag har stor förståelse för det, men tycker att det är trist", säger Sven Hagströmer, styrelseordförande Avanza.

"Avanza är ett spetsigt konsumentföretag som förändrar sin bransch, men jag har upptäckt att finansbranschen inte är min hemmahamn. Jag har haft en inspirerande tid på Avanza och kommer att sakna mina kollegor, deras engagemang och idérikedom", säger Johan Prom.

Johan Prom har en uppsägningstid på sex månader vid egen uppsägning och tolv månader från bolagets sida. Den träffade överenskommelsen ger Johan full ersättning under nio månader från idag.

Johan Prom kommer arbeta vidare som vd till dess ny vd har tillträtt, dock längst sex månader. Processen med att hitta en ersättare påbörjas omedelbart.

Läs fler artiklar
LÄS MER