Boozt utökar sitt automatiserade lagersystem i Ängelholm

Breakit - Boozt utökar sitt automatiserade lagersystem i Ängelholm

Hermann Haraldsson, vd på Boozt. Foto: Press.

Finwire / Breakit

Boozt ökar sin lagerkapacitet efter börssuccén.

Modesajten Boozts börsnotering var en av förra veckans stora snackisar. Vid den första handelsdagens slut hade aktien gått upp med hela 25 procent, från öppningskursen på 62 kronor.

Nu utökar Boozt sitt automatiserade lagersystem i Ängelholm, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Det står klart sedan bolaget tecknat ett avtal med Element Logic.

Avtalet omfattar byggandet av en ny modul bredvid, och i direkt anslutning till, den nuvarande Autostore-modulen, samt en utbyggnad av den nuvarande packningstunneln och tretton extra arbetsstationer.

Byggandet av den nya modulen förväntas att slutföras i början av det fjärde kvartalet i år och kommer inledningsvis att bestå av 50 000 lådor och 21 plockningsrobotar. Dessa kan utökas nästa år i takt med att volymerna ökar.

Bolaget förväntar sig att den utökade och fullt färdigställda AutoStore-modulen kommer att bestå av 120 000 lådor och 120 plockningsrobotar under det fjärde kvartalet 2018. Detta innebär att den totala kapaciteten, vid hanteringscentret, då kommer att vara 250 000 lådor och 250 plockningsrobotar.

Investeringen för utbyggnadens första etapp förväntas att bli cirka 44 miljoner kronor. Efter färdigställandet i slutet av 2018, förväntas den totala investeringen, i den andra fasen av automatiseringsutbyggnaden, att bli cirka 80 miljoner kronor.

Läs fler artiklar
LÄS MER