Sök

Svenska techstjärnornas hemliga investering – i hennes foto-app Prion

Prion

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Skype-, Klarna- och King-grundare investerar i Fredrika Bernadottes foto-app Prion.
"För att företaget ska lyckas så kunde vi inte tänka oss bättre investerare", säger hon.

Prion kan beskrivas som en foto-app för privat bilddelning. Tanken är att exempelvis förskolor ska kunna dela med sig av bilder från den dagliga verksamheten till barnens föräldrar – utan att behöva lägga upp bilderna på mer offentliga plattformar så som Instagram.

Bakom appen står entreprenören Fredrika Bernadotte.

“I grunden handlar Prion om att föra människor närmare varandra genom att göra det enkelt att dela bilder med rätt målgrupp", säger Fredrika Bernadotte, vd och medgrundare av Prion.

Nu står det klart att flera svenska techmiljardärer i det tysta investerat i appen. Tungviktare som King-grundaren Sebastian Knutsson, Skype-grundaren Niklas Zennström och Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski, tillsammans med frun Nina Siemiatkowski, investerade under förra året totalt 2,4 miljoner kronor i bolaget.

"För att företaget ska lyckas så kunde vi inte tänka oss bättre investerare. Med deras breda och framgångsrika erfarenhet har vi en riktigt bra grund för att ta Prion vidare i Sverige och internationellt”, säger hon.

Sebastian Siemiatkowski kommenterar investeringen:

“Jag och min fru är själva småbarnsföräldrar och kan verkligen relatera till att man vill dela olika privata bilder med olika personer inom sin familj, vänskapskrets och förskola. Det behovet och grundarnas enorma drivkraft gjorde att jag ville investera i Prion”.

I dag använder sig ett 10-tal förskolor av appen. Planen är att den ska rullas ut till förskolor över hela Sverige under året.

Läs mer