Bloglovin byter vd och köper social shoppingapp

Bloglovin byter vd och köper social shoppingapp

FOTO: Flickr/Max Chernitsov/city of craft

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Svenska Bloglovin, där många populära modebloggar i USA har sitt hem, byter vd för andra gången på mindre än två år.

I samma veva gör bloggplattformen sitt första förvärv när den köper entreprenören Giordano Bruno Contestabiles sociala shoppingapp Finale - innan den ens har lanserats.

Giordano Bruno Contestabiles tar samtidigt över vd-posten på Bloglovin. Affären kan således betraktas som ett så kallat anställningsförvärv.

"Det är nu rätt tid att ta in ledarskap med djup erfarenhet inom e-handel och mobilt. Vi är på väg att rulla ut nya sätt för våra bloggare att få intäkter. Vi ska också göra det möjligt för användarna att shoppa medan de läser", säger Bloglovins medgrundare och produktchef Mattias Swensson.

Giordano Bruno Contestabiles har tidigare bland annat varit producent för mobilspelserien Bejeweled på bolaget Popcap Games, som såldes till börsjätten Electronic Arts för 6,6 miljarder kronor 2011.

Hans jobb blir nu att skapa större intäkter av den stora trafik som plattformen har, genom att göra det enklare att shoppa kläder och andra prylar via bloggarna.

"Under de närmaste månaderna kommer vi att se hur Bloglovin ökar sitt avtryck i mediebranschen och går in på e-handelsmarknaden", säger Bloglovins nytillträdde vd.

Bolagets tidigare vd Joy Marcus blev tämligen kortvarig på posten, närmare bestämt ett år och fem månader. Enligt hennes Linkedin-profil har hon gått vidare till en chefspost på den amerikanska magasinsjätten Conde Nast.

Bloglovin grundades 2007 i Täby av fem svenskar. Bolaget drivs sedan ett par år tillbaka från New York, bland annat eftersom den största delen av bolagets publik finns i USA.

Bolaget har tidigare tagit in riskkapital från bland andra de svenska investerarna Northzone och Kinnevik.

Läs fler artiklar
LÄS MER