Uppgifter: Klarna har säkrat finansieringen av Billpay-köpet

Breakit - Uppgifter: Klarna har säkrat finansieringen av Billpay-köpet

Sebastian Siemiatkowski, vd och medgrundare av Klarna. Foto: Ann Jonasson.

Jonas de Lange

Reporter

Nu återstår bara ett godkännande från Finansinspektionen.

Redan i höstas kom det uppgifter om att Klarna var på väg att köpa upp det tyska betalbolaget Billpay. Bolaget har tidigare kallats för "Tysklands Paypal" och levererar en rad tjänster som påminner om Klarnas egna.

Affären bekräftades sedan i februari och prislappen rapporterades landa på över 600 miljoner kronor.

”Genom att kombinera våra färdigheter och expertis, och utnyttja Billpays djupa kunskap om marknaden, är vi säkra på att vi kan erbjuda ännu fler innovativa betallösningar till våra kunder", sade Klarnas vd och medgrundare Sebastian Siemiatkowski då.

Ett stort frågetecken kvarstod dock: Hur skulle köpet finansieras?

Efter att bolagen gått ut med förvärvet berättade nämligen källor med insyn i affären att Klarna inte säkrat finansieringen av förvärvet.

Några veckor senare kunde Breakit berätta att bolaget gått ut till sina ägare och bett om över en halv miljard kronor genom en nyemission.

Sedan dess har det varit tyst kring affären från bolagets sida.

Men nu berättar flera källor på Klarna för Breakit att finansieringen finns på plats.

“Finansieringen har varit klar ett tag nu. Vi väntar på godkännande från Finansinspektionen”, säger en källa på Klarna till Breakit.

Vilka investerare som valt att gå in i emissionen är dock inte klart än. Men på Klarnas ägarlista hittar man flera starka ägare som Seqouia – ett av Silicon Valleys främsta riskkapitalbolag – och de svenska riskkapitalbolagen Northzone och Creandum.

På onsdagen kunde Breakit också rapportera att den danske modekungen Anders Holch Povlsen köpt över tio procent av bolaget – en affär värd över 2 miljarder kronor räknat med den senast rapporterade aktiekursen.

Breakit har sökt Klarna, som har avböjt att kommentera uppgifterna.

Läs fler artiklar
LÄS MER