Clustree vill göra HR-avdelningen smart – nu investerar svenska Creandum

Creandum
Clustree vill göra HR-avdelningen smart – nu investerar svenska Creandum

Clustrees vd och grundare Bénédicte de Raphélis Soissan och Creandums Carl Fritjofsson.

Towe Boström

Reporter

Svenska riskkapitalbolaget Creandum investerar i den franska AI-startupen Clustree.

Det franska företaget Clustree använder sig av artificiell intelligens (AI) och maskininlärning för att hjälpa företag att rekrytera och stärka sina HR-processer. 

Nu har det svenska riskkapitalbolaget Creandum investerat i företaget, som totalt sett tar in 7 miljoner euro, motsvarande runt 68 miljoner svenska kronor. 

Europeiska Idinvest Partners är också med i rundan tillsammans med det franska riskkapitalbolaget Alven Capital, som är en tidigare investerare. 

Clustree har skapat en automatiserad plattform som ger rekommenderationer inom karriärsutveckling och rekrytering. Genom att använda AI riskerar processen inte att påverkas av människors partiskhet eller stereotypiska uppfattningar. 

Systemet används i över 30 länder av aktörer som Orange, Crédit Agricole och L'Oréal. 

Pengarna ska nu användas till att utveckla försäljning, marknadsföring samt teknik- och produktteamen. Clustree vill även stärka sin position på hemmamarknaden i Frankrike och förbereda en internationell expansion.

Carl Fritjofsson på Crendum säger att de har en stark tilltro till framtiden inom datadriven HR och pekar på att Clustree leder förändringen. 

"Att behålla och utveckla talang är en viktig prioritering för alla organisationer, och genom utvecklingen av AI ser vi nu en ny generation av tekniklösningar för detta", säger Carl Fritjofsson.

Under förra året visade Clustree upp en tillväxt på 230 procent. 

Läs fler artiklar
LÄS MER