Metro värvar Johan Staël von Holstein som ny krönikör: “Älskar att vara frispråkig"

Metro
Metro värvar Johan Staël von Holstein som ny krönikör: “Älskar att vara frispråkig"

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Techveteranen och investeraren Johan Staël von Holstein blir ny krönikör på Metro.

Den senaste månaden har strålkastarljuset vid flera tillfällen riktats mot mediehuset Metro. Den kontroversielle finansmannen Mats Qviberg köpte bolaget, gjorde uttalanden som väckte skarp kritik – och sålde sina aktier för 1 krona.

Nu står det klart att tidningen värvar en annan frispråkig herre: techveteranen Johan Staël von Holstein.

“Jag älskar att vara frispråkig och säga precis vad jag tycker, det är så otroligt ängsligt i Sverige, det vill jag ändra på”, säger Johan Staël von Holstein, som lovar att han kommer vara “tuff”.

Det är inte första gången som Johan Staël von Holstein skriver för Metro. Mellan 2006 och 2008 var han kolumnist på tidningen.

“Det känns jätteroligt att få vara tillbaka i Metro. Jag kommer som vanligt försöka sprida ljus och vara positiv och med obotlig optimism och framtidstro sprida visionära och kreativa bilder av en fantastisk framtid”.

Förutom Johan Staël von Holstein värvas även Abdullah Miri, tidigare ekonom vid FN-organisationen UNRWA, som kolumnist.

Metros chefredaktör Staffan Erfors kommenterar värvningen:

“Det är kul att få hälsa välkommen tillbaka till Johan Staël von Holstein, han är själva sinnebilden för en frisk fläkt. Jag gillar folk som vågar uttrycka åsikter och en poäng med att läsa kolumner är ju faktiskt att man inte behöver hålla med om allt, det är kul att bli lite förbannad och Johan är bra på att väcka känslor”, säger han.

På tal om kontroversiella uttalanden – missa inte vår stora helgintervju med Johan Staël von Holstein. 

Läs fler artiklar
LÄS MER