Lendifys vd John-Christian Eriksson slutar – ersätts av Nicholas Sundén-Cullberg

Breakit - Lendifys vd John-Christian Eriksson slutar – ersätts av Nicholas Sundén-Cullberg

Towe Boström

Reporter

John-Christian Eriksson lämnar vd-posten på Lendify och ersätts av sin medgrundare Nicholas Sundén-Cullberg, kan Breakit berätta.

Lendify är ett av lånebolagen som satsar på affärsmodellen "peer-to-peer", som går ut på att privatpersoner lånar ut pengar till varandra. Breakit har tidigare rapporterat om att det går trögt för den typen av lånemarknad, och i maj bytte Lendify delvis spår när bolaget plockade in 200 miljoner kronor från institutionella investerare

Nu står det klart att Lendifys John-Christian Eriksson lämnar posten som vd. Han ersätts istället av Nicholas Sundén-Cullberg, som tidigare haft rollen som operativ chef i bolaget, samt var med och grundade Lendify 2014. 

Enligt Lendify kommer John-Christian Eriksson, som varit vd sedan 2014, nu att "ägna sig åt andra uppgifter inom företaget". Bland annat kommer han att fokusera på teknik- och affärsutveckling.  

"Det ska bli roligt och spännande att fortsätta utveckla Lendify”, säger tillträdande vd:n Nicholas Sundén-Cullberg i en kommentar. 

"Vi vill effektivisera marknaden för lån och göra prissättningen riskbaserad istället för kostnadsbaserad".

Utöver åren på Lendify har Sundén-Cullberg arbetat på investmentbanken Morgan Stanley och industrijätten Sandvik. 

Bolagets styrelseordförande Erling Gustafsson kommenterar skiftet:

”Jag är stolt och glad över att kunna presentera Nicholas Sundén-Cullberg som ny VD för Lendify. I sin roll som operativ chef har han visat att han har djup förståelse för hur man skapar tillväxt i en digital, innovationsdriven verksamhet”, säger han.

Under det senaste brutna räkneskapsåret, som avslutades i april, förmedlade Lendify lån värda 135 miljoner kronor – en rejäl ökning från året innan då summan landade på 12 miljoner kronor. 

I somras gick en rad investerare in med 70 miljoner kronor i Lendify.

LISTA: Här är svenska P2P-utmanarna som vill sno bankernas lånekunder

Läs fler artiklar
LÄS MER