GW:s Terranet klättrar första dagen på First North

Terranet
GW:s Terranet klättrar första dagen på First North

Leif GW Persson och Terranets vd Pär-Olof Johannesson. Foto: Anders Wiklund/TT/press

Towe Boström

Reporter

Lundabolaget Terranet stiger på First North – bland investerarna återfinns bland annat kriminalprofessorn Leif GW Persson.

I dag, tisdag, var det börspremiär för Lundabolaget Terranet på First North.

Man kan ana att kriminalprofessorn Leif GW Persson var en av de personer som höll ett extra öga på hur det gick för mjukvaruteknologibolaget, eftersom han investerat en okänd summa. 

Strax före 10-tiden handlades aktien till kursen 14.68 kronor, att jämföra med teckningskursen på 13 kronor. Vid tidpunkten hade över 1,6 miljoner aktier omsatts. 

Under dagen har aktiekursen sedan fortsatt att stiga och vid 14-tiden handlas aktien för 16,7 kronor – en värdeökning på över 24 procent.

Terranet genomförde en nyemisison på 100 miljoner kronor inför noteringen, och under måndagen rapporterade Di Digital att den övertecknats med 350 procent. 

Bland de övriga investerarna återfinns bland annat den gamla SCA-toppen Sverker Martin-Löf och Ålandsbanken som investerat genom två olika fonder. Terranets största ägare, inför emissionen och noteringen, var Danir AB med 11,1 procent av aktierna och rösterna.

Bolaget grundades 2014 och värderas till 211 miljoner kronor före emissionen.

Läs fler artiklar
LÄS MER