Nytt bakslag för musiktjänsten Tidal – ännu en vd lämnar

Tidal Musikstreaming
Nytt bakslag för musiktjänsten Tidal – ännu en vd lämnar

Jay Z. Foto: Matt Rourke/AP.

Towe Boström

Reporter

Spotify-konkurrenten Tidal står utan vd sedan Jeffrey Toig nu lämnar stremingtjänsten.

Det har hunnit passera över två år sedan hiphop-stjärnan Shawn "Jay Z" Carter köpte upp den svenskgrundade streamingtjänsten Aspiro, numera Tidal. Sedan dess har det stormat rejält kring Spotify-konkurrenten. Bland annat har Jay Z hotat att stämma de tidigare ägarna Schibsted och Verdane. Tidal har även fått uppmärksamhet i samband med att en rad chefer lämnat bolaget.

Och nu är det dags igen.

Nu står det klart att Tidals vd, Jeffery Toig, lämnar bolaget. Det uppger Music Business Worldwide. 

Toig hann bara arbeta på ett Tidal i lite över ett år, efter att ha lämnat sin tidigare post som marknadschef på Soundcloud. 

"Som en del i Tidals fortsatta expansion i år kommer vi att tillkännage en ny vd de kommande veckorna", skriver streamingtjänsten i ett uttalande. 

Enligt Billboards uppgifter ska beslutet ha fattats redan i mars. 

Det här är den tredje vd:n som lämnar Tidal på lite över två år. Andy Chen lämnade i april 2015, och två månader senare gjorde tillförordnade vd:n Peter Tonsdag detsamma. 

I början av året stod det klart att den amerikanska mobiloperatören Sprint köper 33 procent av bolaget. 

i samband med det gick Sprint vd Marcelo Claure in i Tidals styrelse. Han har tidigare uttalat sig om planerade åtgärder för att få bolaget att växa, och utlovat större fokus mot kunderna. 

Enligt Music Business Worldwide hade Tidal runt en miljon betalande kunder i slutet av förra året – alltså en bra bit efter konkurrenten Spotify som redovisade 50 miljoner betalande kunder i slutat av mars i år. 

Förutom Jay Z har Tidal ägare i form av bland annat superstjärnor som Madonna och Kanye West.

Läs fler artiklar
LÄS MER