Uppgifter: Hello Fresh förbereder sig för börsnotering under året

Hello Fresh
Uppgifter: Hello Fresh förbereder sig för börsnotering under året

Jessica Nilsson, Northzone. Foto: Viviana Canoilas

Finwire / Breakit

Det tyska matleveransbolaget HelloFresh, som grundades av bland andra svenska Jessica Nilsson, planerar en börsnotering till senare i år. Det skriver Reuters.

Källor med insyn uppger till Reuters att bolaget har en listning i sikte och att börsintroduktionen kan ske så tidigt som till hösten. De tillägger dock att börsnoteringen kommer att äga rum endast om sommarens introduktion av sektorkollegan Delivery Hero visar sig bli framgångsrik.

HelloFresh uppges redan ha valt att ut ansvariga banker för processen. Dessa är Morgan Stanley, JP Morgan och Deutsche Bank. Rocket Internet och bankerna har avböjt att kommentera.

Berlin-baserade HelloFresh drogs igång 2011 av tyska inkubatorn Rocket Internet. Bolaget erbjuder idag leveranser i sju europeiska länder, samt i USA, Kanada och Australien. Företagsvärdet ligger på två miljarder euro, motsvarande 19,5 miljarder kronor, efter en finansieringsrunda i december.

Den svenska entreprenören Jessica Nilsson var med och grundade bolaget, men arbetar idag inte längre operativt i Hello Fresh.

Läs fler artiklar
LÄS MER