Finansmannen Tom Dinkelspiel hemlig investerare i Klarna-utmanaren Zaver

Finansmannen Tom Dinkelspiel hemlig investerare i Klarna-utmanaren Zaver

Teamet bakom Zaver. Foto: Jonas de Lange.

Jonas de Lange

Reporter

Nätbanken Nordnets storägare Tom Dinkelspiel har i smyg investerat i fintechbolaget Zaver.
“Ibland gör man saker man har sagt att man inte ska göra”, säger han till Breakit.

Fintechbolaget Zaver har på kort tid fått med sig flera tungviktare som investerare – innan man ens lanserat en produkt.

Breakit har tidigare kunnat rapportera om att Cint-grundaren Bo Mattsson och dataspelsmiljardären Lars Wingefors har investerat i bolaget.

Fintechbolagets grundare Amir Marandi har varit väldigt hemlighetsfull gällande bolagets affärsidé men har sagt att det rör sig om en form av betaltjänst.

“Vi tror att vi i framtiden kommer kunna utmana till exempel Klarna och Paypal”, sade han i en tidigare intervju med Breakit.

Nu visar dokument Breakit tagit del av att Zaver har ytterligare en tungviktare på ägarlistan. Det handlar om Tom Dinkelspiel, vd för finanskoncernen Öhman. Familjens bolag förvaltar värden för drygt 80 miljarder kronor och är bland annat största ägare i nätmäklaren Nordnet.

Varför har du investerat i Zaver?

“Bo Mattsson är en god vän till mig och frågade om jag var intresserad. Det här är den enda investeringen jag har gjort. Jag fokuserar mest på mitt dagliga värv. Ibland gör man av någon konstig anledning saker man inte brukar göra”, säger Tom Dinkelspiel.

Kommer du att göra fler investeringar av den här typen framåt?

“Jag tror inte det. Vi har så mycket att göra. Öhman gör inte heller den här typen av investeringar. Den enda sådana investeringen är Red flag. Vi håller oss till att gräva där vi står”, säger Tom Dinkelspiel.

Exakt hur mycket han investerat kan han inte säga på rak arm men det handlar om några hundra tusen kronor.

Amir Marandi verkar väldigt nöjd med att ha fått med finansprofilen på ägarsidan – trots att det inte rör sig om några större summor.

“Vi är egentligen inte superfokuserade på hur kapitalstarka våra ägare är, även om det såklart gör lite skillnad. Vi tittar mer på att få in rätt personer med rätt kompetens. Tom är en väldigt duktig entreprenör med extremt mycket erfarenhet från finansbranschen. Det är en perfekt match för oss”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER