Företag stämmer Apple och Visa för patentintrång inom betalteknik

Apple Visa
Företag stämmer Apple och Visa för patentintrång inom betalteknik

Dags för Apple vd:n Tim Cook att syna ytterligare en stämning. Foto: Bernd Thissen/AP/TT

Finwire / Breakit

Universal Secure Registry ger sig på Apple och Visa. Bolaget hävdar att de två jättarna har utnyttjat teknik utan att teckna licensavtal.

Apple och Visa har stämts av det amerikanska företaget Universal Secure Registry för att ha inkräktat på deras patent. Det framgår av ett pressmeddelande. Bolaget har tagit fram en autentiseringsteknologi för elektroniska betalningar.

Universal Secure Registry uppger att de redan 2010 var i frekventa möten med företrädare för Visa om ett samarbete med tekniken. Förhandlingarna som slutade med att något kontrakt aldrig tecknades.

Tre år senare ska Visa ha inlett ett samarbete om Apple Pay-tekniken tillsammans med Apple, MasterCard och American Express. Apple lanserade betaltjänsten Apple Pay år 2014.

Universal Secure Registry hävdar alltså att tekniken i Apple Pay ligger för nära bolagets egen teknik.

Apple har avböjt att kommentera uppgifterna till New York Times och tidningen har sökt Visa utan resultat.

Quinn Emanuel som lämnade in stämningsansökan på uppdrag av Universal Secure Registry är även känd för att ha representerat Samsung Electronics i några av deras långvariga patenttvister med Apple om programvara i sina Android-baserade smartphones.

Företagets vd, uppfinnaren Kenneth Weiss, uppger dock att han fortfarande hyser hopp om att nå någon form av överenskommelse med Apple och Visa.

"Min intention är fortfarande att få dem till förhandlingsbordet och lösa det hela", säger han till tidningen.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER