Isabella Löwengrip ska lyfta frisörappen – tar plats i Wavys styrelse

Wavystyrelse

Isabella Löwengrip och Wavys grundare Miriam Nilsson. Foto: Erik Wisterberg/press.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Bloggstjärnan Isabella Löwengrip och Rapunzel-grundaren Ida Backlund investerade nyligen miljonbelopp i frisörappen Wavy.
Nu tar de även plats i styrelsen.
"Det känns otroligt bra med den här gruppen, det händer väldigt mycket just nu", säger grundaren Miriam Nilsson.

Wavy, som är en bokningstjänst för frisörer, lägger nu i en högre växel för att expandera. Som ett steg i detta plockade man in fem nya styrelsemedlemmar under förra veckan.

Det rör sig bland annat om Isabella “Blondinbella” Löwengrip och Rapunzel-grundaren Ida Backlund som nyligen investerade i Wavy.

"Det här är en mix av personer som investerat i bolaget och även tagits in i styrelsen utifrån, det är en bra match. Vi har förutom delägarna nu kompletterat med personer som besitter det vi behöver just nu", säger grundaren Miriam Nilsson.

På frågan om vad det är Wavy behöver svarar Miriam Nilsson "IT- och säljkompetens." 

"Det känns otroligt bra med den här gruppen, det händer väldigt mycket just nu", säger Miriam Nilsson.

Det var 2014 som hon grundade Wavy tillsammans med Fredrik Ampler och Robin Jakobsson. Konceptet går ut på att erbjuda ett system som gör det enklare för frisörerna att sköta bokning och planering. 

Wavy finns nu på ett 30-tal orter med en liten men växande kundstock. 

Wavy har blickat utomlands sedan starten, men ännu inte tagit steget. Miriam Nilsson berättar att de ser potential i flera länder, men det är för tidigt att säga i vilken riktning de spanar.

På hemmaplan planerar man att fortsätta utvecklingen och bredda erbjudandet. 

"Det är olika kundsegment. Någon vill ha betalning och andra vill ha CRM-system. Det kan finnas olika vägar, det blir en strategisk fråga vad vi gör först". 

Hon understryker att Wavy fortfarande är en startup och att det krävs volymer innan de kan visa plusresultat.

"Det är också därför vi jobbar med investerare som vill vara med och bygga upp verksamheten, det här är såklart en process." 

Det var sommaren 2015 som Region invest på Gotland gick in med 3 miljoner kronor i Wavy.

Kassan fylldes senare på i år av Isabella “Blondinbella” Löwengrip och Rapunzel-grundaren Ida Backlund, som själva uppgett att det rör sig om "några miljoner".

LÄS MER: Blondinbella är död – här är Isabella Löwengrips plan för världsherravälde

Utöver dem har även IT- och innovationskonsulten Anders Granvald sållat sig till styrelsen tlllsammans med Asynjor Invests grundare Ann-Sofie Olsson och Matias Borgblad Ristiniemi som är konsult inom sales management. 

Miriam Nilsson ser en viss konkurrens på marknaden, något hon tycker är positivt eftersom det visar på att frisörbranschen förstår att digitaliseringen behöver ske.

Har ni några fler investerare på G? 

"Inget jag kan berätta om ännu, men vi för diskussioner", säger Miriam Nilsson. 

Läs mer