Celine Fierro: "Det går inte en dag utan att jag ångrar att jag slutade"

Breakit - Celine Fierro: "Det går inte en dag utan att jag ångrar att jag slutade"

Breakit

Celine Fierro är marknadschef på börsaktuella techbolaget Urb-it och investerar själv i startups. Möt henne i veckans 17 frågor.

1. Vad sysslar du med?

"Jag arbetar som marknadschef på teknikföretaget Urb-it. Med vår digitala plattform används Urb-it som den fysiska butikens förlängda försäljning- och kommunikationskanal – en app som ger konsumenten en shoppingupplevelse på sina villkor. Jag har bakgrund inom den svenska techscenen sedan jag var 19 år och tiden på Urb-it nu är fantastiskt spännande. Vid sidan av det investerar jag också privat i olika bolag." 

2. Om du inte gjorde det du gör, vad skulle du göra då?       

"Då skulle jag vara fotbollsproffs. Jag älskar att spela och när jag spelade som mest var jag riktigt grym. Det går inte en dag utan att jag ångrar att jag slutade så tidigt. "

3. Vilken uppfinning ser du mest fram emot?

"En app som känner till min hälsostatus och som inte bara presenterar datan på ett begripligt sätt utan också kan vara min personlige och holistiske hälsocoach. Om jag får säga en till är det självkörande bilden så att jag slipper ta det där körkortet. Det borde inte dröja många år innan dessa finns."

4. Vilket beteende tål du verkligen inte?

"Människor som pratar illa istället för gott om varandra."

5. Hur mår du just nu?  

"Jag mår väldigt bra, så väl privat som på jobbet! På Urb-it går vi in i en spännande fas av både börsnotering och en större kommunikationssatsning."

6. Vilken är din största bragd någonsin?

"Det var under en tid när min pappa var svårt sjuk i cancer och dessutom hade fått beskedet att han inte skulle överleva många månader till. Han vägrades sjukersättning eftersom han teknisk sett kunde stå på benen och jag blev så förbannad att jag tog saken i egna händer. Efter många samtal och pappersväxlingar med Försäkringskassan fick han ersättning och dessutom en för honom betydande retroaktiv summa. Han hade kämpat i två års tid för att få ersättning och jag var väldigt lycklig att han kunde gå bort i frid utan att känna sig som en förlorare mot systemet."

7. Om du fick välja att leva som en annan person, vem skulle det vara?

"Oprah Winfrey. En riktigt power-kvinna med humor som verkar genuint lycklig och sprider bra energi. Det skulle även vara fantastiskt att få träffa alla inspirerande människor som hon får göra."

8. Vilka är dina favoritinnovationer/uppfinningar?

"Smartphonen och blendern."

9. När är du som mest produktiv?   

"På morgonen helt klart! Jag går upp vid sex varje morgon och ägnar mig åt någon form av fysisk aktivitet innan jag sätter igång med jobb." 

10. Vilka fiktiva förebilder har du?

"Ingen direkt jag slås av just nu. Jag är fascinerad av människor och har en massa verkliga förebilder."

11. Om du hade 10 miljoner kronor, vilket/vilka bolag skulle du investera i då?

"Jag älskar att investera i människor och bolag och blir alltid lika entusiastisk när jag träffar entreprenörer eller läser om nya innovationer. Just i detta skede skulle jag investera i Urb-it samt utöka mina innehav i Move Shanghai som min vän Tom Xiong driver och Exeger som pysslar med solceller som jag investerade i för några år sedan. Utöver det skulle jag investera i Tech Farm eftersom de angriper fastighetsbranschen på ett spännande digitalt sätt och så skulle jag investera i Isabella Löwengrip. Hon är fascinerande och har fattat hur man förvaltar sitt pund. Hon kommer fortsätta att leverera bolag framöver." 

12. När gjorde du bort dig rejält senast, och hur?

"Mitt namnminne är sådär, medan mitt ansiktsminne är perfekt och jag kommer ihåg människor jag skakat hand med för 12 år sedan. Ibland blir det lätt lite pinsamt med namnminnet dock."

13. Vilken techkändis vill du absolut inte fira midsommar/jul med?

"Det finns ingen jag inte vill fira midsommar med men jag skulle gärna göra det med Tim Ferriss. Jag brukar lyssna på hans podcast ”The Tim Ferriss show” och jag har en miljon frågor jag skulle vilja ställa." 

14. Vilken pryl tar du alltid med dig på semester? 

"Telefonen – den kan man ju inte leva utan när allt är inbyggt i den. Måste även ha ett par sköna skor jag kan ta mig runt kring för jag älskar att promenera och springa."

15. Vad är utmärkande för personer som du gillar att umgås med?

"Lyckliga människor och genuina personer." 

16. Vilken enskild egenskap skulle du helst vilja ha?

"Tålamod, tålamod och mer tålamod! Jag hade varit en 10 poängare om jag hade tålamod." 

17. Hur skulle du helst dö?

"Jag tänker inte så mycket på döden och är inte så rädd för den. Men om jag fick välja skulle jag vilja göra det i havet. Jag älskar havet och är genuint lycklig när jag simmar, surfar eller bara hänger i vattnet. "

Läs fler artiklar
LÄS MER