”Pitcha din idé för mig - bästa idéerna hamnar på Breakit!”

Småbolagsdagen
”Pitcha din idé för mig - bästa idéerna hamnar på Breakit!”

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Breakits grundare Stefan Lundell jagar nya heta uppslag.

En av de bästa men också sämsta sakerna med att vi dragit igång Breakit är alla reaktioner vi får. Jag har aldrig under mina nästan 20 år som affärsjournalist fått så mycket mail, telefonsamtal och tweets som nu.

Det är i grunden otroligt roligt. För mig är en av de starkaste drivkrafterna att få människor att reagera och bli berörda av det jag skriver. Så fortsätt att hör av er!

Men samtidigt är det en sak som gnager i mig när det gäller alla spontana reaktioner - jag hinner inte svara. Eller rättare sagt, jag försöker verkligen svara på allt men det blir alltför ofta en form av ogenomtänkta standardsvar.

Allra mest dåligt samvete har jag mot alla er som hör av er med era egna startup-idéer som ni vill att jag ska skriva om. Jag älskar att rapportera om nya, innovativa bolag. Men samtidigt måste ju vi på Breakit vara noga med vad vi publicerar, inte minst kring nya startups. Det måste helt enkelt finnas en viss idéhöjd.

Och det gör det definitivt hos de flesta av alla de startups som hör av sig. Problemet är att det tar ett tag för mig som journalist att göra den bedömningen. Med nuvarande arbetsbelastning har jag så svårt att få tid till den utvärderingen vilket gör att jag garanterat missar flera spännande artikeluppslag.

Men nu är tiden äntligen inne för bot och bättring! På måndag kommer jag befinna mig på Sheraton Hotell (Tegelbacken 6) i Stockholm. Där arrangerar analyshuset Redeye Småbolagsdagen.

Över 40 mindre börsnoterade bolag kommer att presenteras på scen inför flera hundra investerare. Min roll är att göra kortare videointervjuer med ett 10-tal av bolagen som har tydlig tech-koppling (en del av intervjuerna kommer hamna på Breakit - så håll utkik!).

Men det fyller inte hela min dag - jag vill att du som har en riktigt vass startup ska komma och pitcha din affärsidé för mig!

Jag lovar att ge varje entreprenör minst fem minuter att förklara varför vi borde skriva om just hennes eller hans bolag på Breakit. Har du andra artikeluppslag är du självklart också välkommen! Själva Småbolagsdagen är fullbokad men säg till i dörren att ni ska träffa Stefan på Breakit så fixar sig den detaljen. 

En liten brasklapp bara. Det finns en risk att du får vänta en stund på grund av alla videointervjuer jag ska göra, så se till att ha lite luft i ditt tidsschema. Du får enklast kontakt med mig på min mobil (070-7551285) eller twitter (@stefanlundell). Är på plats mellan 8.00 och 16.30.

Jag är grymt peppad på detta - hoppas vi ses på måndag!

Läs fler artiklar
LÄS MER