Här är den nya heta prylen som just nu dominerar i Sverige

Breakit - Här är den nya heta prylen som just nu dominerar i Sverige

Foto: Pricerunner

Towe Boström

Reporter

Är det här årets hetaste pryl? Leksaken "Fidget Spinner" dominerar nu både på Amazon och svenska jämförelsesajten Pricerunner.

Det var minst sagt svårt att missa Pokemonfebern som slog till världen över när Nintendo släppte den populära appen Pokemon GO under förra året. Nu finns det en ny grej som trendar i Sverige – nämligen Fidget Spinner.

Den har bland annat erövrat topplatserna hos e-handelsjätten Amazon och även den svenska jämförelsesajten Pricereunner. 

Enligt data från Pricerunner klickas Fidget Spinner just nu mest av alla produkter på sajten - vilket i praktiken innebär sju gånger fler klick än tvåan Samsung Galaxy S7, samt tio gånger mer än iPhone 7 som ligger på tredje plats.  

Vad är det då detta fenomen, kanske du undrar? 

Fidget Spinner är en leksak som först togs fram för att hjälpa barn med ADHD och koncentrationssvårigheter. Den passar i handen och består av en propeller som roterar kring ett kullager – och det gäller att få spinn på grejerna. 

Runt om på nätet visar användare upp hur de gör olika tricks med sin Fidget Spinner, som att balansera den på fingrarna, tårna eller på näsan. En annan utmaning är att kasta den till en kompis som ska försöka fånga den.  

Pricerunners vd Nicklas Storåkers säger att det är det mest hyperaktuella inom prylvärlden just nu och berättar att trenden nu nått svenska barn sedan några veckor tillbaka. 

"Den har verkligen exploderat i popularitet bland svenska barn”, säger Nicklas Storåkers. 

Läs fler artiklar
LÄS MER