News55 tar in nya miljoner: "Vi ser förvärvsmöjligheter i framtiden"

News55 tar in nya miljoner: "Vi ser förvärvsmöjligheter i framtiden"

News55-redaktionen. I mitten i röd tröja: Artur Ringart.

Finwire / Breakit

Nyhetssajten News55 ska ta klivet in på börsen och genomför i samband med det en nyemission.
"Vi jobbar för att bygga upp ett nytt, oberoende mediehus", säger Fredrik Lundberg, vd och medgrundare.

Det börsaktuella mediebolaget News55:s grundare Artur Ringart och Fredrik Lundberg presenterade bolaget vid kapitalmarknadsdagen NGM Live på tisdagen.

Enligt grundarna har sajten, som riktar sig till svenskar som är 55 år eller äldre, haft en orderingång på 4,6 miljoner kronor för de fyra första månaderna 2017. Intäkterna har under samma period varit 4 miljoner kronor och bolaget har redan säkrat intäkter på 8 miljoner kronor för 2017. Målet är att nå ett positivt rörelseresultat före avskrivningar, ebitda, i slutet av 2017.

Sajten har enligt egen uppgift byggt upp en läsarskara på fler än 100.000 unika besökare i veckan. Bolaget genomför även event och har lanserat tryckta produkter som mässtidningar och magasin som riktar sig till målgruppen.

News55 genomför just nu en nyemission på 8 miljoner kronor som är fullt garanterad. Teckningstiden löper till den 5 juni och teckningskursen är 25 kronor per aktie. Bolaget har ansökt om en notering på NGM Nordic MTF.

Värderingen uppgår till 35 miljoner kronor före nyemissionen.

"Vi jobbar för att bygga upp ett nytt, oberoende mediehus och då är fördelarna med att marknadsnotera bolagets aktie flera. En viktig komponent är att vi ser fler förvärvsmöjligheter i framtiden", säger Fredrik Lundberg, vd och medgrundare.   

Bolaget planerar att genomföra 25-30 mässor i år, varav elva redan har genomförts och planerar 5-10 editioner av tryckta tidningar i år. Ett fjärde ben är abonnemang.

Läs fler artiklar
LÄS MER