Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Tove Lindholm tilldelas nytt tech-stipendium

Artikel bild
Tove Lindholm tilldelades Elisabeth Tegner-stipendiet.

Level designern Tove Lindholm har tilldelats det första Elisabeth Tegner-stipendiet på Geek Girls Meetups riksevent.

Towe Boström

Towe Boström

towe@breakit.se

Reporter

Tove Lindholm, som arbetar som level designer vid Snowprint Studios, tilldelades under söndagen det första Elisabeth Tegner-stipendiet på Geek Girls Meetups riksevent, det framgår av ett pressmeddelande. 

Elisabeth Tegner-stipendiet stiftades i år av Changemaker Educations för att synliggöra fler kvinnliga förebilder inom tech-branschen. Genom stipendiet får Tove Lindholm utöver utmärkelsen 10 000 kronor.

Lindholm har uttalat sig till Changemakers inspirationssajt Honk Please

”Spel är jätteviktigt. Det är så mycket starka känslor där. Jag tror att man blir påverkad av all populärkultur man konsumerar. Därför blir det också viktigt att jobba med kvinnosynen i spel”, säger hon till sajen. 

Elisabeth Tegner har bland annat varit med och startat upp spelutbildningen Futurgames och var med och presenterade VR- och AI-tekniker på den svenska marknaden redan under 90-talet. 

Tegner säger att hon ser en utvecklare eller digitalt kreativ person som någon som ligger långt fram, personer som gör sin egen grej. 

”Det är tjejer som inte bara lyssnar killarna. Jag tror inte på kvotering. Jag tror på personer som lyckas slå sig fram av egen drivkraft. Och som inte låter sig stoppas av vad som ser runtomkring henne”, säger Tegner. 

Läs mer